Jandarma komutanı, cinayetler sonrası hastaneye gittiğini doğruladı

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davanın 51. duruşmasında eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, cinayetlerin ardından üçüncü kattan atlayarak kaçmaya çalışırken, düşerek yaralanan Emre Günaydın için tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gittiğini doğruladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günaydın'ı ziyarete gitmediğini ileri süren Ülger, jandarma komutanı olarak, alınan tedbirleri yerinde görmek amacıyla vicdani sorumluluk duyarak gittiğini öne sürdü.

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davanın 51. duruşmasında, tutuklu sanık Mehmet Ülger savunma yaptı. İddianamede yer verilen misyonerlik çalıştaylarının doğru olmadığını öne süren Ülger, haber elemanlarıyla misyonerlik faaliyetlerine ilişkin görüşme ya da çalıştay yapılmadığını öne sürdü. Ülger, iddianame ve eklerinde verilen HTS kayıtlarını inkar ederek, davanın tanığı ve sanığı durumundaki İlker Çınar'la da görüşmediğini savundu. Ülger, sanıklar Emre Günaydın ile Levent Ercan Gelegen'i tanımadığını söyledi.

İlker Çınar'ın, Zirve Yayınevi'ne yönelik 'sözde eylem planı'ndan bahsederken, cinayetleri bilmediğine yönelik iddialarının birbiriyle çeliştiğini öne süren Ülger, iddianamede gizli bir yapının çalışmasının gizli şekilde yürütüldüğü iddialarını hiçe sayarak, "Ortada bir eylem planı yoktur. Eğer olsa bunun bir emri olması gerekir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber