Erzincan'da kız öğrenciler okula kazandırılıyor

Erzincan'da kız öğrencilerin okula kazandırılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, bazı kız öğrencilerin okula gitmek istemesine rağmen, aileleri tarafından okula gönderilmedikleri ihbarlarının alındığını belirtti. Özen, bu konuda velileri duyarlı olmaya çağırarak, kız öğrencilerin okula kazandırılması adına çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Okul çağında olup okula gidemeyen veya ailesi tarafından okula gönderilmeyen kız çocukları konusunda çalışma yapan Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerin, kız çocuklarının okula gönderilmesi için gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. Eğitim öğretim yılının, Erzincan için en verimli bir şekilde değerlendirilmesi hususunda çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ?Akademik başarıları yükseltecek, bir takım proje çalışmaları yanında, öncelikle okula devam etmeyen öğrencileri de okula kazandırma yönünde bir takım çalışmalarımız var. Orta öğretimde şu anda bu yıl zorunlu kademeli 12 yıllık eğitim ile birlikte, 60 aydan itibaren öğrencilerimiz 16 ve 17 yaşına kadar zorunlu eğitim çağı içerisinde yer alacaklar. Liseyi bitirene kadar, zaten artık bir tane diploma olacak. Liseyi bitirdiği anda kendisine vereceğimiz diploma olacak." dedi.

Bu süreçte örgün eğitim sisteminin dışında kalan ilin çocuklarını da yine bu sistemin içerisine kazandırma yönünde bir takım çalışmaları olduğunu kaydeden Özen, şöyle konuştu: "Ar-Ge birimimizde oluşturduğumuz bir ekibimiz, zaman zaman tespit ettikleri öğrencilerin evlerine giderek, o öğrencilerin örgün eğitimin içerisine kazandırmaları yönünde bir çalışma yürütüyorlar. Özellikle kız öğrencilerin kendisi telefon ederek bizden yardım isteyen kız öğrencilerimiz var, onların aileleri ile görüşüyoruz. Eğer aşılması gereken sıkıntılar varsa bunun destek noktasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'yla bunları buluşturuyoruz. Okul kıyafetlerini temin ediyor arkadaşlar, okumanın gerekliliği üzerine öğrenciler ve velileri ikna edilerek çocuklarımızda örgün eğitimin içerisine dahil edilmeye çalışılıyor. Bu çalışma, aslına bakılırsa sadece orta öğretimde değil, orta öğretimde özellikle kız öğrencilerdeki okula devam etmeme oranını sıfıra indirme içerisinde bir gayretimiz var. Onun yanında, ilimizde özellikle 3 yıldır devam eden YESÖP programı diye bir programımız var. Hedefimiz; okula kazandırılmamış, okulu tanımamış öğrenci bırakmamak, bu yolda öğrencilerimiz varsa, vatandaşlarımızın bizi bu konuda uyarmalarını ve yardımcı olmalarını bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber