Bekdemir: Üniversitemizde her şey hayırsever işadamları tarafından oluşturuldu

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Üniversitemizde dersliklerden laboratuvarlara kadar yani A'dan Z'ye kadar her şey hayırsever işadamlarımız tarafından oluşturuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklerle donatılmış, yeniliklere açık, zamanı iyi okuyan ve problemlere çözüm üretebilen ülkesine, insanlığa katma değer sağlayan bir nesil yetiştirmeyi temel amaç edindik." dedi.

Canik Başarı Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılış töreni düzenlendi. Fehmi Yıldız Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, konuşmasına üniversitenin yapılmasında büyük emekleri olan Tanrıverdi Holding Yöneticisi olan Recep ve İbrahim Tanrıverdi kardeşlere teşekkür ederek başladı. Canik Başarı Üniversitesi'nin birlikte olmanın projesi olduğunu belirten Rektör Bekdemir, "Samsun'da bulunan sivil toplum kuruluşları, bakanımız, valimiz, milletvekillerimiz, yerel yönetimler ve iş adamlarımızın el birliği etmesiyle meydana gelen bir üniversiteyiz. Bu sebeple birlik ve biz olma projesi diyorum. Bu eserin ortaya çıkması fiziken çok önemli anacak akademik oluşumu da bir o kadar önemliydi. Buda hami üniversitemiz olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'a ve öğretim üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemizin akademik oluşumu ve gelişimi onların desteği olmasaydı bugün bu hale gelmezdi. Üniversitemizin dersliklerden laboratuvarlara kadar yani A'dan Z'ye kadar her şeyi hayırsever iş adamlarımız tarafından oluşturuldu. Bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklerle donatılmış, yeniliklere açık, zamanı iyi okuyan ve problemlere çözüm üretebilen ülkesine, insanlığa katma değer sağlayan bir nesil yetiştirmeyi temel amaç edindik." dedi.

"SAMSUN EĞİTİM KENTİ OLMA YOLUNDA"

İlerleyen dönemde ülke genelinde ilk 10 il arasına girmesi için çalışmaların ve projelerin devam ettiğini kaydeden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise ilk 10'a girmenin temel şartının da eğitimden geçtiğini belirtti. Bu anlamda faaliyete geçen Başarı Üniversitesi'nin Samsun'un ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Hüseyin Aksoy, "Samsun birçok alanda gelişme içerisinde olan bir kent. Kendisine hedef koyduğu birçok sektörde çalışmasını yürüten bir yer olan Samsun kendisini tarım, turizm, ticaret, spor ve sağlık kenti olarak görüyor. Bugün bu kavramlara yapılan yeni yatırımların ışığında eğitim alanıda ekleniyor. OMÜ 42 bine ulaşan öğrenci sayısı ile Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisi. Açıldığı ilk yıl 350'ye yakın öğrenci alan Başarı Üniversitesi 'de eğitime başlıyor. İlk ve ortaöğretim alanında da marka denilebilecek özel okullara sahip olan Samsun eğitim kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Samsun'un eğitin kenti olması için tüm destekler veriliyor ve her türlü adım atılıyor." diye konuştu.

"SAMSUN'UN UNUTULMAZ BİR GÜNÜ"

1920'den bugüne demir yolu, limanı, karayolu ve OMÜ' nün açılışlarının Samsun'un unutulmaz günlerden olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Size tüm samimiyetimle söylüyorum, bugünde 1 milyonun altında 570 bin nüfusuyla Türkiye' de iki üniversitesi olan bir şehir olduk. Bu sebeple bugünkü etkinlikte bana göre unutulmazlar arasına girmiştir. Bu eserin meydana gelmesinde katkı veren herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Küçük yada büyük herke kesimden insanın burada emeği oldu bu da çok birlik ve beraberlik, yardımlaşma açısından çok önemli." dedi.

"BAŞARI ÜNÜVERSİTESİ İLE OMÜ KARDEŞ"

Üniversitenin örnek alınabilecek bir şekilde imece usulüyle ortaya çıkmış büyük bir eser olduğunu vurgulayan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ?Samsun son 5 yıl içinde eğitim alanında devletin dışında hayırseverlerin yüklü miktarda bağışta bulunduğu bir yer oldu. Özel üniversitenin Samsun'a kurulması medyada gündeme geldiğinde bana gelip ?size bir rakip geliyor ne diyorsunuz' diye soruluyordu. Bende her seferinde rekabetin ilim açısında çok faydalı olacağını söyledim. Amacımız millete devlete faydalı projeler üretmektir. Bu vesileyle Canik Başarı Üniversitesi'yle kentin ve ülkenin kalkınmasına katkı verecek projeler üretip aydın nesilleri yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.? şeklinde konuştu.

Canik Başarı Üniversitesi'ne büyük katkı veren Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi ise bugüne kadar Samsun'a eğitim alanında 8 okul kazandırdıklarını ve helal yoldan kazandıkları paraları helal yollarda harcamaya devam edeceklerini söyledi. Eserin Samsun'a kazandırılmasında emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür eden Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Karabacak ise, "Tek gayemiz, ülke insanının sorunlarına akademik yollarla çözüm üretmek. İş adamları ve STK'larla birlikte projeler ve ortak etkinlikler yapmak. Birlikteliklere açık toplum ve üniversiteyi birleştirmeyi sağlayacak örnek bir üniversite modeli ortaya koymaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ?Değişen Dünya? konulu akademik yılın ilk açılış dersini verdi. Ders sonunda Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'a tablo hediye etti. Samsun'da görev yapan bürokrat, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik verilen kokteyl ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber