Kırıkkale'ye silah ve mühimmat sanayi

Başbakan Yardımcısı Atalay ve Bakan Ergün, Kırıkkale'ye Silah ve Mühimmat Organize Sanayi bölgesinin kurulacağını açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonu'nda düzenlenen bilim ve teknoloji alanında yapılan geniş kapsamlı toplantıya katıldı.

Basına kapalı olarak MKEK Fabrikalarında incelemelerde bulunan heyet daha sonra Kırıkkale Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Atalay ve Ergün, yatırım projeleri hakkında çeşitli açıklamalarda bulunarak, Türkiye de ilk olarak Kırıkkale'ye Silah ve Mühimmat Organize Sanayi bölgesinin kurulacağını açıkladılar.

Kırıkkale'nin yatırım alabilmesi için oluşturulan Güçbirliği platformunun meyvelerini verdiğini söyleyen Atalay, Kırıkkale'nin bilimin ve sanayinin cazibe merkezi olacağını ifade etti. Gerçekleştirilen güçlü çalışmaları ile Kırıkkale'nin cazibe merkezi olacağını ve büyük yatırımlar alacağı sözlerinin altını çizen Atalay, ?Bizim şehrimiz yeni oluşuyor. Üniversiteden çok şey bekliyoruz. Kırıkkale'nin üretim yapıp Türkiye'de önemli bir mesafeye gelmesi için bizler elimizi taşın altına koyduk ve birlik içerisinde bu taşı kaldırıyoruz" dedi.

Kırıkkale'nin her alanda çok büyük avantaja sahip olduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, Kırıkkale'nin Anadolu'yu birbirine bağlayan bir köprü görevi üstlendiğini Kırıkkale'de oluşturulan Güçbirliği platformu ile herkesin üzerine düşen görevi yaptığını belirterek, ?Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi'nin biran önce kurulması için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda bakanlık olarak ciddi şekilde çalışmalar yapıyoruz. Son olarak Teşvik Paketi'nde girişimcilere büyük destek sağlıyoruz.ö şeklinde konuştu.

Milli Savunma Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale'nin her alanda yatırım alabilmesi için herkesin elinden geleni yaptığını söyledi. Diğer illere örnek olacak bir Güçbirliği platformunun oluşturulduğunu kaydederken, ?Kurulacak olan İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin içerisinde her türlü yatırım alanından girişimci bulunacak" dedi.

Kırıkkale'de çeşitli alanlarda projelerin uygulanmaya devam ettiğini çalışmaların hızlı bir şekilde yapıldığını vurgulayan Vali Ali Kolat ise; 348 proje için 1 Milyar TL ödenek ayrıldığını ifade etti.

Kırıkkale Üniversitesi olarak yatırım alanlarındaki her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Rektör Ekrem Yıldız, Üniversite içerisine kurulacak olan Teknopark'tan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan ise, ?Ben 25 yıllık bir Kırıkkaleliyim. İlimizin yatırım alması için bakanlık olarak her türlü desteği sağlamaya hazırızö diye konuştu. Toplantının ardından Bakan Atalay ve Ergün Ankara'ya gitmek üzere Kırıkkale'den ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber