İsrail'e tepkiler sürüyor

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıya tepkiler sürerken, Adıyaman'da Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş'in de katıldığı eylemde, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla, Cuma namazının ardından Demokrasi Parkı'nda İsrail saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıya tepki gösteren Adıyamanlılar, gıyabi cenaze namazının ardından sloganlar ve tekbirler eşliğinde Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına; Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bedrettin Beyazkaya, "Öteden beri terör örgütü olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail, yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. Siyonist İsrail yönetiminin, tahrif edilmiş Tevrat'tan esinlenerek bulut sütunu adını verdiği kahpece saldırı sonucunda, Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi Hamas'ın öncü kadrosundan Ahmet Cebari ve bir çok sivil şehit edildi" dedi.

Daha sonra konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, "Terörist devlet İsrail kan akıtmaya devam ediyor. Dünya da seyirci konumunda... Bu sadece Müslümanların değil, insanların, insanlığın ortak sorunu, ortak derdidir. Vicdanı olan herkesi terörist devlet İsrail'i durdurmaya ve haddini bildirmeye davet diyorum" ifadelerini vurguladı.

Milletvekili Murtaza Yetiş de, "İnsanlık ortak bir vicdan taşıyor, insanlık ortak bir hafıza taşıyor ve hiçbir vicdan bu zulmü kabul edemez, hiçbir hafıza bu gerçeği silemez. Dünya insanlık ailesi, adaleti ve hakkı ayakta tutanlar, zulmün ve zalimin yanında olanlar olarak ikiye ayrılacaklar" şeklinde konuştu.

İsrail ordusu tarafından Mavi Marmara Gemisi'nde vurularak şehit edilen Fahri Yaldız'ın annesi Zeliha Yaldız ise, İsrail'in yaptığı bu saldırıların yanına kar kalmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber