Bisikletle dünya turundaki Fransız mühendis Bursa'ya geldi

Macerasever Fransız bilgisayar mühendisi, farklı insanlarla tanışmak ve başka ülkeler görmek amacıyla bisikletiyle dünyayı dolaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paris'ten yola çıkan 30 yaşındaki Jean Biciklet, 4,5 ayda Bursa'ya ulaştı. Yolculuğu boyunca hiç araba kullanmayan genç, Türklerin misafirperverliğinden de oldukça memnun.

Motorlu araç kullanmadan, bisikletiyle altı ülkeyi gezdikten sonra Türkiye'ye ulaşan Biciklet, "Farklı ülkeleri gezip yeni insanlarla tanışmak istemiştim. İşimi gücümü bıraktım, macera için dünya turuna çıktım. İtalya, Hırvatistan, Bosna, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye geldim. İstanbul'dan Bursa'ya vardım. Ankara üzerinden Türkiye'nin doğusuna ulaşacağım. Türk halkı çok misafirperver. Farklı şehirlerde yeni insanlarla tanışıyorum. Gündüzleri yolculuk yapıp geceleri çadırda konaklıyorum. İnsanlar beni evlerine davet ediyor ama ben, bisikletimde taşıdığım çadırda kalıyorum." dedi.

Türkiye'nin ardından Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Türkmenistan ve Pakistan üzerinden Brezilya'ya ulaşmayı hedefleyen genç bilgisayar mühendisi, dünya turunu bir yılda tamamlamayı planladığını söyledi: "Türkiye'de kebap ve baklavanın tadına vardım. Gerçekten yeni insanlarla tanışmak güzel bir duygu. Geceleri güvenli merkezlerde konaklıyorum, gün aydınlanınca yola çıkıyorum. Bugüne kadar hiç zorluk çekmedim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber