BAKİAD'dan girişimci adaylarına altın tüyolar

Bartın Aktif İşadamları Derneği'nin (BAKİAD) iş dünyasına 30 yeni müteşebbis kazandırılmasını hedefleyen ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin son haftaki aşamasında girişimci adayı kursiyerler BAKİAD Yönetim Kurulu üyesi işadamlarıyla bir araya geldi. Bahçıvan Pizza Restoran'da düzenlenen programa BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yönetim Kurulu Üyeleri Cihat Çakır, Yaşar Bahçıvan, Yöndem Danışmanlık Firması sahibi Ali Can, eğitmen Murat Karakabak, Genç BAKİAD Komisyonu Başkanı Yunus Çiftçi ve 30 girişimci adayı katıldı.

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, dernekleri ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde iş dünyasına 30 yeni müteşebbis kazandırılmasını hedefleyen eğitiminin tamamlandığını ifade etti.

Toplam 70 saatten oluşan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin son aşamasını bir araya gelerek tamamlamak istediklerini dile getiren Dikyurt, girişimci adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulundu. Dikyurt, "Şeffaflık, istişare ve ortak akıl gibi önem arz eden hususlardan taviz vermeyin. Sertifikalarınızı aldıktan sonra projelerinizi sunduğunuzda inşallah arzu ettiğiniz hedeflerinize ulaşırsınız. Yatırımlarınızı yapmadan önce çok iyi fizibilite yapmalısınız. Gelecekten ümitliyiz, Allah utandırmasın.? dedi.

?BAŞARI MERDİVENLERİ ELLERİ CEBİNDE TIRMANILMAZ?

Hiç kimsenin başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanamayacağını ifade eden Madeş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihat Çakır ise firmalarının 40 yıllık başarı serüvenini girişimci adaylarıyla paylaştı.

Firmaları Madeş'in bu günlere kolay gelmediğini dile getiren Çakır, şu tavsiyelerde bulundu: ?İnsanların bir hedefi olmalı, hayalleriniz büyük ve zor ulaşılmalı, ulaşmak için de çaba gösterilmeli. Hayatımızdaki vaktimiz kısa bu yüzden işe yarar bir şeyler yapmak için harcamak çok önemlidir. Hayatımızdaki seçimler bize ait bu nedenle seçtiğimiz model ve rolün en iyisini olmak için çok çalışmalıyız. Şirketlerimizde dikey büyümeyi tamamlamadan yatay büyümeye geçilmemeli, önce dikey büyümeyi tamamla sonra yatay büyümeye geç. Yatay büyüme şirketlerimize ilk bakışta hoş geliyor ancak ihtisaslaşılan konudan uzaklaşıldığında kan kaybedilir.?

"ERBABINDAN TÜYO ALMAK GÜZEL"

Yeni girişimcilerin hedefleri olması gerektiğini ifade eden Yöndem Danışmanlık firması sahibi Ali Can ise 'her işi yaparım' mantığının yanlış olduğunu belirtti.

Herkesin yaptığı işi yapmaktan ziyade mevcut piyasa ve pazarın çok iyi araştırılması gerektiğine dikkat çeken Can, "Sağlıklı bir piyasa araştırmasından sonra adımların atılması gerekir. Örneğin 40 yıllık Madeş firması nereden nereye gelmiş, nasıl gelmiş bunlar iyi irdelenmeli. Proje ve fikirler tamamlayıcı nitelikte olmalı.? dedi.

Yeni projeler geliştirip müteşebbis ruhuyla iş dünyasına girmeye hazırlanan girişimci adaylarını tebrik eden BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Bahçıvan ise girişimci adaylarına, ?Borç verme, veresiye verme, kefil olma. Bu üç unsura dikkat etmek gerekir. Eğer borç verilecekse de kendini batıracak, sarsacak ölçüde olmamalı.? şeklinde uyarılarda bulundu.

Girişimci adaylarının sorularının cevaplandırılmasının ardından BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, girişimcilik eğitimlerini gerçekleştiren Yöndem Danışmanlık Firması sahibi Ali Can ve eğitmen Murat Karakabak'a birer hediye takdim etti.

İş hayatına girmenin eşiğinde erbabından tüyolar almanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden girişimci adayları ise BAKİAD, KOSGEB, Yöndem Danışmanlık firması ile eğitmen Murat Karakabak'a teşekkür etti. Girişimci adayları daha sonra BAKİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile hatıra fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber