Antalya'da Gazze'ye saldıran İsrail protesto edildi

İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) ve diğer dernekler Antalya'da Gazze'ye destek vermek, İsrail'i protesto etmek için toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazım Özalp Caddesi Kapalı Yol'daki havuz başında toplanan yaklaşık 300 kadar vatandaş İsrail'i Gazze'ye yaptığı saldırılardan dolayı protesto etti. İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, ADAP adına yaptığı açıklamada hükümetin İsrail'in yaptıklarına sessiz kalmamasını ve somut adımlar atmasını istedi. İsrail'in saldırılarına artık ?dur deme' zamanı geldiğini ifade eden Yıldırım şunları söyledi:?Şu an Gazze yanıyor. Siyonist uçaklar Filistin'i bombalıyor. Mazlumlar birer birer yere düşüyor. Çocuklar parçalanıyor; biz seyrediyoruz, dünya seyrediyor. Rabbimiz buyuruyor ki; Ey Müslümanlar! Size ne oluyor da ?Ey Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar. Bize katından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı lütfet' diyen ezilen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz.' (İsa Suresi 65. Ayet) Bu ayetten tüm Müslümanlar sorumludur.?

Konuşmasının ardından Başkan Yıldırım, Filistinliler için uzun bir dua etti. Duaya etrafta bulunan bütün vatandaşlar iştirak etti. Alanı dolduran vatandaşlar İsrail ve PKK'ya lanet okudu. Duanın ve protestoların ardından gruplar sessizce dağıldı. Öte yandan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'de protestoya gelenler arasındaydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber