Yürüme engelliler, hiçbir engele takılmadan Side Antik Kent'i dolaşabiliyor

Antalya Side Belediyesi'nin yaptırdığı 6 kilometrelik engelli yolu ile engelliler hiç bir engele takılmadan antik kenti geziyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm beldesi Side'ye tatile gelen turistler, ülkelerinden getirdikleri tekerlekli ve akülü arabalarıyla Side Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıkıyor.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, engelliler için yaptırdıkları 6 kilometrelik engelli yolunu Avrupa Birliği(AB) engelli yol kriterlerine uygun bir şekilde yaptıklarını söyledi. Konaklama tesislerinden çıkan turistlerin yol üzerinden hiç bir engelle takılmadan tarihi ören yerini gezebileceğini belirten Uçar, yolun engellilerin engele takılmadan bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini tanımalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Uçar, "Yaptığımız 6 kilometrelik yürüme engelli yolu ile Rus, İskandinav ve Avrupalı engelli turistleri kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları yakından tanımasını istedik." diye konuştu.

Öte yandan doğuştan yürüme engelli Yunus(36)-Fatih(34) Yetiş kardeşler, akülü arabalarıyla engele takılmadan Side Antik Kent'e ulaştı. Engelli kardeşlerin, Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesindeki kültür turuna, kız kardeşleri Zehra ile Fazilet'te eşlik etti. Engelli Yetiş kardeşler, antik kentte gezmede hiç bir engele takılmadıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber