Bursa'yı ayağa kaldıran yangın, at sevdalılarını korkutamadı

Bursa Merkez Yıldırım ilçesi Ankara yolu üzerindeki Duaçınar metro istasyonu karşısında bulunan bir mobilya mağazası deposunda çıkan yangın korkulu anlar yaşanmasına sebep oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangın, itfaiye ve doğal gaz ekiplerini alarma geçirdi. Ganyan bayisindeki at sevdalıları ise kapıları kapatıp at yarışı oynamaya devam etti.

Mobilya mağazası yanında bulunan kahvehanenin soba bacasından düşen kıvılcımların neden olduğu tahmin edilen yangın korkuttu. Bursa Büyükşehir Belediyesine ait 10 itfaiye aracının müdahalesi ile yaklaşık bir saatlik çalışma ile söndürülen yangında büyük bir faciadan dönüldü. Kahvehanenin soba bacasından çıktığı tahmin edilen yangın sırasında apartmanda oturan vatandaşlar ve çevredekiler büyük panik yaşadı. Bina ve çevresi bir anda yoğun bir dumanla çevrilirken, apartman sakinleri kısa sürede tahliye edilerek büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

İtfaiye araçları ve çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, olası bir patlamanın önüne geçmek içinde Bursagaz'dan çağrılan doğalgaz ekipleri de çevredeki doğalgaz vanalarını kapattı. Metro istasyonu ve çevredeki vatandaşlar yangını korkulu gözlerle izlerken, ekipleri yoğun dumana karşı bodrum kata girmesi korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Yangının çıktığı iddia edilen mobilya mağazasının bitişiğindeki kıraathane tamamen dumanlarla kaplandı. Yangın sırasında kıraathanedeki vatandaşlar hemen kendilerini dışarı attı.

İtfaiye ekipleri ve bina sahipleri söndürme çalışmaları sırasında dumandan olumsuz etkilenirken, yangın sırasında Ankara yolu Bursa gidiş istikameti bir süre trafiğe kapatıldı.

Mobilya firması sahibi Yıldırım Baştürk ise itfaiye ekiplerinin geç geldiğini iddia ederek, "Yangın yandaki kahvehanenin bacasından düşen kıvılcımlardan dolayı çıktı. Yangına kendi çabalarımla müdahale ettim, söndürmeye çalıştım ama başaramadım. Yangının çıkmasıyla birlikte itfaiye ekiplerine haber verdik. Ancak yarım saat sonra geldiler. Kendi çabalarımla müdahale etmeye çalıştım ama başaramadım? şeklide konuştu.

BEYGİR SEVDASI YANGIN DİNLEMEDİ

Bu arada mobilya mağazasında çıkan korkutan yangın at yarışçıları korkutamadı.

Çıkan yangın sırasında mobilya mağazasının yanındaki ganyan bayiindeki at yarışı müdavimleri, yoğun duman, itfaiye araçları, polis ve doğalgaz ekiplerinin çalışmalarına aldırış etmeden at yarışını oynamaya devam etti.

Dışarıda resmen yangından dolayı kıyamet koparken, ganyan bayidekiler, yaşanan paniğine aldırış etmeden at yarışı oynamaya devam etti.

Bir süre sonra başlarını kapıdan çıkarıp dışarıya bakan ganyan müdavimlerine gazetecilerin; "Korkmuyormusunuz halen daha içeride at yarışı oynuyorsunuz?" şeklinde ki sorusuna ise; "Neden korkacağız ki" şeklinde cevap verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber