'Öğretmenlerin kariyer sınavı' Bakan Çelik'e soruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2005 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, öğretmen okulu ve eğitim enstitüsünü bitiren öğretmenlerin kariyer basamak sınavına katılmasının neden engellendiğini sordu.

Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme yönetmeliği ile buna dayanak oluşturan yasanın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi ile Danıştay'a dava açıldığını, bu davalarda verilebilecek iptal kararının, ileride giderilmesi güç bir durum ortaya çıkaracağını bildirdi.

Dava sonuçlarından doğabilecek olumsuz sonuçların nasıl giderileceğini soran Gazalcı, şu soruların açıklanmasını istedi:

"Her şeye karşın yürürlüğe koyduğunuz yönetmelikte, mesleğinin doruğunda olan öğretmen okulu ve eğitim enstitüsünü bitiren öğretmenlerin kariyer basamak sınavına katılması, niçin engellenmektedir?

5 yıllık İlahiyat Fakültesi'ni bitiren öğretmenlerin yüksek lisanslı sayarak sınava katılmadan değerlendirilmesinin nedeni nedir? Aynı haktan yararlanamayan 5 yıllık lisans programlarını bitiren diğer öğretmenlere haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber