İzmir'de bir kişinin dövülerek öldürülmesine ilişkin dava

İzmir'de, bir kişiyi döverek öldürdükleri iddiasıyla yargılandıkları davada müebbet hapis cezasına çarptırılan 2 sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, bir kişiyi döverek öldürdükleri iddiasıyla yargılandıkları davada müebbet hapis cezasına çarptırılan 2 sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Sanıklara tekrar müebbet hapis cezası verildi.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanıklar Metin Duran, Hasan Kerpiççi, maktül Abdullah Büyük'ün yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Metin Duran ve Hasan Kerpiçci, Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasına isteyerek, beraatlerını ve tahliyelerini talep etti. Sanık avukatları da karara uyularak müvekkillerinin beraatlarını istedi.

Mahkeme Başkanının "red", diğer heyet üyelerinin "kabul" oyuyla sanıklara yeniden müebbet hapis cezası verildi.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 10 Nisan 2011'de meydana gelen olayda, gece eski eşiyle görüşen Abdullah Büyük, iki kişinin saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Büyük'ün eski eşi Fatma Acabey'in verdiği bilgiler doğrultusunda olayın failleri olduğu iddiasıyla Metin Duran ile Hasan Kerpiççi yakalanmış, zanlılar hakkında "kasten adam öldürme" ve "gece vakti yağma" suçlarından müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Şüphelilere verilen müebbet hapis cezası kararı Yargıtay'ca bozulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber