SYDV, kış öncesi 2 bin ailenin ısınma problemini çözdü

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ihtiyaç sahibi 2 bin aileye yaklaşık 4 bin ton kömür yardımında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da kışın sert geçmesi, havaların soğuması nedeni ile yoksul, muhtaç vatandaşların ısınma problemi çekmemesi için bu yıl vakıf olarak kömür dağıtımını erken yaptıklarını söyledi.

Kömürlerin ailelerin evlerine kadar götürüldüğünü, bazı yaşlı, engelli ailelerin gerektiğinde kömürlüklerine kadar taşındığını belirten Balkanlıoğlu, ?Vakıf olarak şeffaf ve hızlı şekilde ayni ve nakdi yardımlarımız devam etmektedir. Yoksul yaşlılarımızın evlerinin temizliği, banyo ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık taramaları yapılmaktadır. Afyonkarahisarımız'da mülteci bin 200 aile vardır. Onların da sağlık sıkıntıları, yakacak, ayni, nakdi sıkıntıları giderilmektedir.? dedi.

Balkanlıoğlu, sivil toplum örgütlerine, muhtarlara, vatandaşlara çağrıda bulunarak, ihtiyaç sahibi olanların bizzat kendisine telefonla yada vakfa bildirilmesini istedi. Balkanlıoğlu, özellikle vakfa gelemeyen yoksul vatandaşların kendilerine bildirilmeleri halinde, ayaklarına kadar giderek sıkıntılarını çözdüklerini dile getirdi.

?BAYANLARA KATMER SALONU AÇILIYOR?

SYDV Müdürü Süleyman Arı da Afyonkarahisar'da bazı ihtiyaç sahibi gençlerin iş sahibi olmaları için projelendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Arı, şimdiye kadar bobinaj, yem, berber, oto tamirciliği gibi iş yerlerini açarak gençlerin iş sahibi yaptıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde de gözleme, katmer salonu açmak isteyen bayanlara destek verdiklerini ve iş yerinin hazır olduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber