Bodrum'da 5 Rus dehberin ölümü

Bodrum'da 5 Rus rehberin ölümünün ardından açılan davada 7'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ender Salman, İlker Atacan, Serkan Sakallı, Fatih Kabakçı, Önder Kabakçı, Sakıp Demirkol, Tolga Depeharman, tutuksuz yargılanan Seyithan Siyi ile olayda yaşamını yitiren Rus rehberlerin yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, avukatların ve sanıkların savunmalarını dinlenmesinin ardından, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun eksik kısımları olduğunu belirterek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 16 Ocak'a erteledi.

Anemon şirketinin sahibi İlker Atacan'ın avukatı Ertuğrul Yılmaz, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan teknede tüketilen "mister burdon" viskilerinin öldürücü etkisi olmadığına dair rapor geldiğini söyledi.

Mahkeme heyetinin Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda eksik olduğunu düşündüğü bir takım açıklamaları tekrar istediğini anlatan Yılmaz, "Ölen Rus rehberlerden Maria Shalyapina kanında 229 miligram alkol çıkmıştı. Bu oranın o düzeye erişmesi için 7.5 şişe mister burdon viski içmesi gerekiyor. Mahkeme böyle bir tablo yaptı. Dolayısıyla bir kişinin 7 şişe viskiyi sek olarak içmesi imkansız. Bu rapor geldiğinde daha net bir duruma kavuşacağız. Adli Tıp Kurumu net olarak 'bu içkiden ölüm olmaz' diyor" dedi.

Sanık avukatlarından Emin Hidayet ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun, bir şişe mister burdon viskisi içen kişide dahi hayati tehlike oluşturmayacağını belirttiğini, mahkemenin bazı konularda çekincesi olduğu için raporu yeniden istediğini dile getirdi.

Hidayet, rapor neticesinde her şeyin gün yüzüne çıkacağını sözlerine ekledi.

-Olayın geçmişi-

Bodrum'da 27 Mayıs 2011 gecesi yaklaşık 120 kişilik grup ile Orkan Denizcilik Şirketi'ne ait "Orkan 5" adlı tekneyle denize açılan Rus rehberlerden 30'u sabaha karşı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Rehberlerden Maria Shalyapina, Zalyaeva Auilia, Alexandr Zhbckov, Marina Sevelyova ile Victoria Nikolaeva, Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde ölmüştü. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış, 3 Haziran 2011'de şirketin Alanya'da faaliyet gösteren diğer teknesi Starcraft'ta 362 şişe sahte içki ele geçirilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi tutuklanmış, ilk duruşmada sanıklarından Seyithan Siyi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber