Silifke'de 55 günde yetiştirilen çileğin ilk hasadı yapıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde 55 günde yetiştirilen kış turfandası çilek, kilosu 3 ila 5 lira arasında satışa sunuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silifke'ye bağlı Atayurt beldesinde üreticiler her geçen gün kendini yeniliyor. Her geçen yıl hasat dönemini erkene çeken Atayurtlu çiftçiler, bu yılda kasım ayının ortasında yaz meyvesi olan çileğin ilk hasadını yaptı.

Kilosu 3 ila 5 lira arasında iç piyasaya satılan çileklerin hasadının artması halinde yurtdışına da ihraç edildiğini belirten çilek üreticisi İbrahim Tekin, örtü altında yetiştirdiği bir dönümlük tarladan 70 kilo ürün aldığını söyledi.

Bir dönümlük çilek serasından 10 ton ürün beklediğini, yaklaşık 9 bin kök çilek fidesi diktiğinin altını çizen Tekin, her kökün ortalama 1 ila 1,2 kilogram ürün verdiğini ve 8 ay hasat edeceklerini kaydetti.

Üretiminin az olmasından dolayı ilk ürünlerin iç piyasaya dağıldığını ve ortalama 4 liradan alıcı bulduğunu belirten Tekin, ?Domates ve diğer meyve ve sebzelere bakılınca oldukça kısa zamanda hasadına başlıyoruz. Hem fiyatından hem de hasat döneminin uzun olmasından gayet memnunuz. Domatese göre hem hasadı uzun hem de işçiliği az. Bu durumda bize alternatif doğuruyor.? dedi

Domates serasında çilek yetiştirdiğini belirten Yılmaz, ?Domates ekimini yaptık aynı seraya çilekte diktik. Bu nedenle işimizi şansa bırakmıyoruz ve hangisi daha iyi para ederse o yıl yüzümüz ondan gülüyor.? diye konuştu.

Türkiye'deki çilek üretiminin en önemli noktalarından birisi olan Silifke'de yetiştirilen çilekler, kokusu, aroması ve lezzeti nedeniyle çok tercih ediliyor. İlçede bu yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton çilek hasat edilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber