Ege Bölgesi'ndeki itfaiyeciler İzmir'de eğitiliyor

Ege Belediyeler Birliği ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ege Bölgesi'ndeki yedi vilayetin 350 itfaiyecisine eğitim vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Eğitim, Yardımlaşma ve Karşılıklı İşbirliği Protokolü" kapsamında Aydın, Balıkesir, Manisa, Muğla, Uşak, Kütahya ve Çanakkale'den toplam 350 itfaiyeciye, Toros Afet Eğitim Kampüsü'nde mesleğin incelikleri öğretiliyor.

Ege Bölgesi'nin, Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı ulusal deprem riski haritasına göre birinci derece deprem bölgesinde bulunması dolayısıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bölge itfaiyecilerine tecrübesiyle destek oluyor. Misafir itfaiyeciler Temel Yangın Bilgisi, Yangın Terminolojisi, Yangına Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri, Dumansız Ortamlarda ve Yangında Kurtarma, Kimyasalları Tanıma, Kimyasal Kaynaklı Yangınlarda Müdahale Teknikleri, Enkaz ve Göçüklerde Kurtarma Teknikleri, Sıkışmalı Trafik Kazalarında Kurtarma Teknikleri gibi konularda beşer günlük teorik ve uygulamalı eğitime tâbi tutuluyor. 28 Aralık 2012'de tamamlanması planlanan eğitimlere bugüne kadar çeşitli şehirlerden gelen 116 itfaiyeci katıldı.

Söz konusu protokolle üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olup mesleğe başlamalarına rağmen yeterli eğitim imkanı bulamayan itfaiye personelinin eksiklerinin giderilmesi amaçlanıyor. Protokolün hedefleri arasında, itfaiyecilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve mesleki gelişimlerine destek verilmesinin yanısıra Ege Bölgesi'ndeki itfaiyeler arasında kaynaşmayı ve işbirliğini güçlendirmek de yer alıyor. Eğitimlerini tamamlayan itfaiyeciler, "Afetlerde Kriz Yönetimi" adı altında düzenlenecek bir toplantıyla sertifika alacak. Projenin, talepler doğrultusunda önümüzdeki yıllarda genişleterek sürdürülmesi planlanıyor. İlköğretim ve lise çağındaki binlerce öğrencinin yanısıra kurum ve kuruluşların acil durum planlama görevi yapan ekipleriyle özel şirketlerin bünyesindeki itfaiye personeline de eğitim veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, daha önce de Şanlıurfa, Mersin, Gaziantep, Ankara, Tokat, Uşak, Aydın, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Çanakkale, Kıbrıs ve Anavutluk'tan gelen itfaiyecileri eğitmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber