Bursa'da kendilerini polis olarak tanıtıp 51 bin lira dolandıran 3 kişi yakalandı

Bursa'da, kendilerini polis olarak tanıtarak, İstanbul'da bir kişiyi 51 bin lira dolandırdıkları belirlenen 3 kişi, yakalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da oturan H.A'yı telefonla arayan ve kendisini başkomiser olarak tanıtan bir kişi, "Diyarbakır'da terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda kimliğiniz elimize geçti. Hesap hareketlerinizi kontrol etmemiz için vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor" dedi. Arayan kişiye inanan H.A, bir süre sonra kendi hesabındaki 51 bin TL'yi, zanlının verdiği bir banka hesabına havale etti.

İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, paranın yatırıldığı merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Caddesi'ndeki bankada önlem aldı. Bir süre sonra parayı çekmeye gelen İbrahim G. (27), suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan İbrahim G'nin ifadesi doğrultusunda dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen Varol Y. (48) ile Murat G. de (36) gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, polis yetkilileri vatandaşları bu tip dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak, "Bu kişiler, karşı tarafı korkutmak ve inandırmak için her türlü yolu deniyor. Son zamanlarda bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki hiçbir polis ve asker ne amaçla olursa olsun vatandaştan para talep etmez" dedi.

Muhabir: Doğukan Altınay / Harun Kaymaz / Haluk Yüksel

Yayıncı: Kamuran Akkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber