Ordusunu konaklattığı yere 552 yıl sonra heykeli dikildi

Bartın Belediyesi'nce Orduyeri Mahallesi'ne Fatih Sultan Mehmet Heykeli yaptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Artil Sanatsal firması heykeltıraşları Erdoğan Yıldız ve İlke Sayit Özçakıcı tarafından üç aylık bir çalışma sonucu yapılan 3,5 metre boyundaki heykel, Bartın merkez Orduyeri Mahallesi'ndeki alana yerleştirildi.

Kaidesi ile birlikte 4,70 metre boyunda olan heykel ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye Başkanlığı görevine başladıktan sonra mahalle halkı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde halkın Fatih Sultan Mehmet Heykeli yapılması ile ilgili talepleri oldu. Fatih Sultan Mehmet, Amasra'ya 1460 yılında fethe giderken ordularını bu bölgede konaklatmış ve burası Orduyeri adını almış. Bir yıl önce adı Fatih Sultan Mehmet Caddesi olarak Belediye Meclisi Kararı ile değiştirilen bu cadde üzerinde Fatih Sultan Mehmet Han ordusunu konaklattığı tasvir edilen bu alana Fatih'in heykelini yerleştirdik. Fatih Sultan Mehmet'in doğumunun 580. yılında heykeli burada dikildi. Bartın'da geçmişi unutmadan geleceğe yön vermek amaçlı bu çalışmalarımız, kentimizin muhtelif alanlarında değişik heykeller ile devam edecek." dedi.

Heykeli yapan Artil Sanatsal firması sahiplerinden Levent Sayit ise açıklamasında üç aylık bir çalışma ile çamur model hazırlandığını, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın onay vermesi sonucu bu modelden Cam Elyaf Takviyeli Polyester (CTP) kalıp çıkarılarak heykelin yapıldığını söyledi. Bu tasarımın Bartın Belediyesi için ilk kez düzenlendiğini belirten Sayit, çalışmanın Bartın'a özel bir çalışma olduğunu vurguladı.

Heykelin yerleştirilmesini Orduyeri Mahallesi sakinleri ilgi ile izledi. Çok sayıda mahalle sakini Belediye Başkanı Cemal Akın'a heykel için teşekkür etti.

Bartın Belediyesi'nce heykelin konulduğu alanda 15 günlük süre içerisinde çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra heykelin açılışı gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber