SİBESKİ su donmalarına karşı uyardı

Sivas Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SİBESKİ) vatandaşları son günlerde artan soğuk hava dolayısıyla, su şebekelerinde meydana gelecek donmalara karşı uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta hava sıcaklıkların gece sıfırın altına düşmesiyle birlikte, su sayaçlarının ve şebeke boru bağlantılarının donarak hasar görmemesi için abonelerin dikkatli olması gerektiği kaydedildi.

Bu arızalarla ilgili abonelerin, donan su sayaçlarına kesinlikle sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiği, ancak ilk donma olduğu zaman boruların üzerine sıcak su dökülebileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, su sayaçlarının ve abone borularının bulunduğu yerlerin, hava cereyanına karşı korunması, açıkta kalan kısımların kapatılması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, donma tehlikesi bulunan su sayaçları ve abone borularının, izolasyon malzemeleri kullanılarak soğuktan korunması gerektiği, ifade edildi. Müdahale edilmeden geçen her anın sorunun çözümünü daha da zorlaştıracağı bildirildi.

Soğuk havalarda sayaç ve su tesisatının don olaylarına karşı korunması için yapılması gereken ise şöyle sıralandı:

- Sayacın bulunduğu yere kapaklı beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Donma tehlikesi bulunan su sayaçları ve abone borularının, izolasyon malzemeleri kullanılarak soğuktan korunması gerekmektedir.

- Muhafazanın içine soğuktan korumak için saman veya talaş yerleştirilmelidir.

- Su sayaçlarının ve abone borularının bulunduğu yerlerin, hava cereyanına karşı korunması, açıkta kalan kısımların kapatılması gerekmektedir.

- Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle Sibeski'ye bildirilmelidir.

- Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır.

- Donan su sayaçlarına kesinlikle sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi, ancak ilk donma olduğu zaman boruların üzerine sıcak su ile müdahale edilebilinmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber