Fırat Kalkınma Ajansı, 2 yılda 65 milyon liralık destek sağladı

Merkezi Malatya'da bulunan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), kurulduğu 2010 yılından beri 182 projeye yaklaşık 65 milyon TL'lik finansman desteği sağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FKA Yönetim Kurulu, ajans hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Muammer Erol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Malatya Valisi Vasip Şahin, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, toplantıda yaptığı konuşmada, Malatya Valisi Vasip Şahin ve Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'in görevlerine yeni atanmaları dolayısı ile yönetim kurulu üyeliklerinde yeni olduklarını belirterek, kurulun, Şahin ve Güner'in katılımı ile güçlendiğini ifade etti. Toplantıda, FKA'nın 2012 Mali Destek Programları'nın ilerleme süreçlerini ve 2013 çağrılarını görüşeceklerini anlatan Erol, aynı zamanda, 2010 ve 2011 yılı mali destek programlarının kapanış raporunun da değerlendirileceğini kaydetti. Ajansın, 2012 Yılı İnsan Kaynakları Raporu'nu ve temizlik personeli ihalelerini de konuştuklarını aktaran Erol, bunlarla birlikte ajansın iç kontrol standartları ve uyum eylem planını da görüştüklerini belirtti.

FKA'nın, kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetlere ilişkin bilgi veren Erol, 2010 yılında oluşturulan ajansın, 2 yılda 182 projeye yaklaşık 65 milyon liralık destek sağladığını dile getirdi. Erol, şunları söyledi: ?Ajansın tüm programlarına 821 başvuru oldu. Bunlardan 182 tanesi destek almaya hak kazandı. Yaklaşık 65 milyon TL'lik bir proje hacmi oluşturuldu. 2012'de de 13 milyon TL'lik bir destek çağrısına çıkmış bulunuyoruz. 18 Ocak tarihine kadar 13 milyon TL'lik projeden destek alma talebiyle yapılan başvurular kabul edilecek. Bunlar da 'ihracatın geliştirilmesi' ve 'ihracat ve yenilikçilik' ile 'yerel ekonomik gelişmeyi destekleme' olmak üzere 2 başlık altında olacak. Bu proje müracaatlarıyla ilgili desteklenecek konular ve usul bilgilendirilmesi ajansımız tarafından yapılacaktır.? Vali Erol'un açıklamasının ardından, toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber