Çocuk Üniversitesi, Kanada'ya model oluyor

Dünyanın ilk uluslararası 3-6 yaş çocuk üniversitesini görmek için Türkiye'ye gelen Kanada Eğitim Bakanı Gerry Pitman, ?Böyle bir okulu Kanada'da da görmek isteriz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanada'nın Nova Scotia eyaleti Eğitim Bakanı Gerry Pitman ve direktör Pat Morash, ISE Kültürlerarası Lise Değişim Programı Devlet Bakanlığı Programları Koordinatörü Volkan Cerrahoğlu ile birlikte Adana Gündoğdu Koleji (AGK) ve Uluslararası 3-6 Yaş Çocuk Üniversitesi CEO'su Gökhan Gündoğdu'yu ziyaret etti.

CEO Gökhan Gündoğdu, çocuk üniversitesinin dünya genelini kapsayan uzun bir araştırma ve AR-GE çalışmalarının ardından kurulduğuna işaret ederek, ?Dünyada ilk dememiz birçok ülkede yaptığımız incelemelerde örneğini görmediğimizdendir. Bu nedenle diğer ülkelerin dikkatini çekmesini normal karşılıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Çocuk Üniversitesi'nin görsellerini, içeriğini ve eğitimdeki proje ortaklarını gördüklerinde çok etkilendiklerini söyleyen Bakan Gerry Pitman, önce baştan sona okulu gezip öğrencilerle sohbet etti. İncelemesinin ardından görüşlerini açıklayan Eğitim Bakanı Pitman, ?Okul harika dizayn edilmiş, kurgulanmış. Buna benzer bir okulu Kanada'da görmek isteriz ve yapmak isteriz çünkü böylesi bizde yok. Harika bir okul.? şeklinde konuştu.

Çocuk Üniversitesi'ndeki incelemelerinin ardından Bakan Gerry Pitman, CEO Gökhan Gündoğdu ile bir araya geldi ve ?Akademik Ortaklık Protokolü? imzalandı. Protokol Gündoğdu Koleji ve Kanada Nova Scotia eyaleti öğrencilerinin iki ülkede eğitim görmesini içeriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber