İhracat rekorlarının kırıldığı Gaziantep, eğitim için elini taşın altına koydu

Gaziantep'te derslik açığını kapatmak ve fiziki altyapıyı iyileştirerek eğitimin çıtasını yükseltmek amacıyla başlatılan 'Bir Okul Bin Gelecek' ve 'Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy' kampanyalarına, hayırsever iş adamları büyük destek veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2000-2011 yıllarında en fazla nüfus artışının Gaziantep'te yaşandığını, yoğun göçle beraber nüfusun yüzde 36,4 oranında artarak 1 milyon 754 bine ulaştığını belirtti. Konukoğlu, eğitimin fiziki altyapısının yetersiz kaldığına ve derslik açığının büyüdüğüne dikkati çekti. Konukoğlu, bütün tarafların katılımıyla topyekun bir eğitim seferberliği yürütülmesinin, eğitimde niceliğin yanı sıra niteliğin ve kalitenin yükseltilmesinin önemine vurgu yaptı.

"HAYIRSEVERLER OKUL YAPTIRMAK İÇİN ARSA BEKLİYOR"

Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelinde eğitimin yattığını ifade eden Konukoğlu, Gaziantep'te bugüne kadar 201 hayırseverin 2 bin 900 derslik yaptırdığını bildirdi. Sanayicilerin, 'Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy' ve 'Bir Okul Bin Gelecek' kampanyasına büyük destek verdiğini, ancak şehirde çok ciddi arsa problemi yaşandığını vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Gaziantep'te 9 bin 296 derslik açığı var. Bu derslik açığını kapatmak için 1 milyon 282 bin metrekare arsaya ihtiyaç bulunuyor. Şu anda 50'ye yakın hayırsever arsa bekliyor, kendilerine arsa verilirse okul yaptıracaklar. Fakat arsa yok. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul yeri kamulaştırmak için bütçeden ayırdığı para 50 milyon TL, Gaziantep'in ise şu anda kamulaştırma için tespit ettiği arsaya verilmesi gereken para 100 milyon TL. Belediyelerimiz bu işe çözüm bulmalı; yeni yerleşim planlarında yüksek kata müsaade edilerek oradan elde edilecek arsalar okullara tahsis edilmeli."

"GENÇLERİMİZİ, 21. YÜZYILIN BİLGİ VE BECERİLERİYLE DONATMALIYIZ"

Konukoğlu, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilginin daha çok öne çıktığı yeni yüzyılda insana yatırım, ekonomik kalkınmanın anahtarını oluşturuyor. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye, iyi yetişmiş insan gücüyle istediği atılımı yapabilecektir. Dolayısıyla beşeri sermayeye daha fazla yatırım yapmalıyız. En büyük sermayemiz olan gençlerimizi 21. Yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmalıyız."

"47 PROTOKOL İMZALANDI"

Bu arada, Gaziantep Valiliği'nce Eylül 2011'den beri yürütülen ve destekleyen kuruluşlar arasında GSO'nun da bulunduğu iki kampanya kapsamında hayırsever sanayici ve iş adamlarının yanı sıra ihracatçılar, şirketler, odalar, belediyeler ve derneklerle toplam 750 derslik yapımını ve 72 bin 488 metrekarelik arsa bağışını içeren 47 protokol imzalandı. Kampanya kapsamında, "4027" kısa mesaj ile bugüne kadar 15 bin TL birikti, ayrıca isim satın alma karşılığında 10 milyon TL nakit bağışlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber