?Honamlı ve kıl keçisinin halk elinde ıslahı' projesi

Burdur'da hayata geçirilen "Honamlı ve Kıl Keçisinin Halk Elinde Islahı" projesi kapsamında keçi yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Veterinerlik Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çolak, projenin amacının keçi yetiştiriciliğine devletin el atmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Honamlı ve Kıl keçisinin verimini ve ekonomik değerini artırarak yetiştiricilerin kazancını yükseltmek istediklerini belirten Çolak, proje kapsamındaki yetiştiricileri kayıt tutma, ıslah, sağlık ve damızlık keçi yetiştiriciliği konusunda eğittiklerini kaydetti.

Projeye Burdur'da 2011 yılında 36 sürüde 6 bin 161 Honamlı keçisi, 139 teke ve 45 sürüde 6 bin 51 kıl keçisi ve 214 teke ile başlandığını anlatan Çolak,

"Projede çalışmak üzere teknik elemanlar alındı ve onlara eğitim verildi. Doğan bütün oğlaklara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın küpeleri takıldı" diye konuştu.

Çolak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü projenin amacının Honamlı ve Kıl keçisini korumak ve geliştirmek olduğunu belirtti.

Toplantıya Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, akademisyenler ve keçi yetiştiricileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber