Akhisar Eğitim Bir-Sen, Öğretmenler Günü'nü kutlamayacak

Akhisar Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacaklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetim kurulu üyeleri Süleyman Erdem, Mustafa Akkuyu, Osman Kösemen, Nurettin Hoşdağ, okul temsilcileri ve üyelerinin katılımıyla sendika binasında basın açıklaması yapan Rıza Bahar, Filistin'e yapılan saldırıya tepki göstererek, "En temel hak olan yaşama hakkını hiçe sayan, masum Filistin halkının can güvenliğini tehdit eden, yıllardır Ortadoğu'yu kana bulayan, Gazze ve insanlığa bomba yağdıran, çocukları ve sivilleri öldüren, uluslararası hukuku görmezden gelen katil siyonist İsrail ile, ona destek çıkan başta ABD olmak üzere terörü destekleyen tüm devletleri lanetliyor. Sivil toplum kuruluşlarını, BM'yi ve Türkiye'yi bu küstahlığa sessiz kalmamaya, tepki vermeye davet ediyoruz" dedi.

2012 yılı toplu sözleşme süreci sonrasında bugüne kadar öğretmen mağduriyetinin giderilmesi konusunda hiçbir somut gelişme olmadığını kaydeden Bahar, Öğretmenler Günü konusunda ise şunları söyledi: "Derslik sayısının artırılması, ücretsiz ders kitapları, müfredat değişikliği, kesintili eğitime geçilmesi, bilişim sınıfları, tablet dağıtımı ve eğitime merkezi bütçeden en fazla payın ayrılması gibi birçok noktada eğitim öncelenir iken , öğretmen derse maddi ve manevi yönden kafası rahat giremediği sürece, tüm bu fiziki ihtiyaçların sağlanması, ders materyallerinin sunulması, hükümetin arzu ettiği eğitimde kalitenin yakalanması hedefine ulaşmak zor olacaktır. Ek Ödeme mağduriyetinin devam ettiği ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığı bir ortamda Öğretmenler Günü değil, gün görmek istemektedir. Çünkü öğretmenlerin mağduriyeti ve sorunları devam etmektedir. 24 Kasım'da tartışmaların, rutin hamasetin dışına çıkmasına öncülük emek için, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin çözülmesi için, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayacağımızı tüm eğitim camiası ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber