Öksüz kedi yavrularına kurt köpeği annelik yapıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Mustafa Büyükçoban'a(60) ait Şila isimli kurt köpeği, anneleri ölen kedi yavrularını sahiplendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yavru kedilerle oynayan kurt köpeği, acıktıkları zaman emzirerek annelik görevini de yerine getiriyor.

Fethiye'de terzilik yapan Mustafa Büyükçoban'ın kedisi 4 yavru dünyaya getirdikten öldü. Büyükçoban'ın ölen kedisinin yavrularına aynı evde bulunan Kanada kurdu köpek bakmaya başladı. Kedi yavrularına sahiplenen ve onlarla oyun oynayan Şila isimli kurt köpeği, bir süre sonra kedi yavrularını emzirmeye de başladı. Kedi yavrularını başlarından tutarak tenha bir köşeye götüren kurt köpeği, orada yavru kedileri emzirip besliyor. Durumu fark eden Mustafa Büyükçoban, köpeği izlemeye aldı. Şila'nın evin yakınına diğer kedileri yaklaştırmadığını fark eden Büyükçoban, gördükleri karşısında hayrete düştüğünü söylüyor.

Köpeğinin yavru kedileri sahiplenerek emzirdiğini ilk gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Mustafa Büyükçoban, bu uyumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Uzun yıllardan bu yana kedi ve köpek beslediğini belirten Büyükçoban, "İlk kez böyle bir şeye tanık oluyorum. Köpeğin öyle bir karakteri var ki, biz hangi hayvanı seversek onu seviyor. Kedileri emziriyor. Anneleri olmadığı için mi, yoksa kendi iç güdüsü mü bilmiyorum. Yabancı bir kedinin eve yaklaşmasına izin vermiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber