OMÜ Rektörü Akan: Dışarıdan gelen sosyolog sizi anlamaz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Bir ülkeye dışarıdan doktor, mühendis getirilip onlardan yararlanılabilir. Ancak bir ülkeye dışarıdan sosyolog getiremezsiniz, getirdiğinizde de o sizi sağlıklı bir şekilde anlayamaz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen, Bilgi ve Düşünce Toplantıları'nın ikincisi düzenlendi. Sosyal Bilimler Enstitüsü Toplantı Salonu'nda düzenlenen, ?Sosyal Bilim Araştırmalarında İmkân, Beklenti ve Riskler? konulu söyleşide konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, sosyal bilimlerin her bir branşında ülkeye ve millete gönülden bağlılıkla hizmet edecek bireylerin yetişmesinin en temel sorumluluklarından birisi olduğunu söyledi.

Bir ülkeye dışarıdan doktor, mühendis getirilip onlardan yararlanabilineceğini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Ancak bir ülkeye dışarıdan sosyolog getiremezsiniz, getirdiğinizde de o sizi sağlıklı bir şekilde anlayamaz. Bu kapsamda Sosyal Bilimlerin farklı alanlarında, üniversitemizin asli parçası olan bireyler olarak sizlerden beklentimiz yüksektir." ifadelerini kullandı.

Söyleşi, Yrd. Doç. Dr. Salih Kesgin'in yöneticiliğini yaptığı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber