Valilikler yazışmaları elektronik ortama kaydırdı, 20 milyon TL tasarruf edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'e-İçişleri Yazılım Geliştirme ve İdame Projesi' ile kurumlar arası yazışmalar elektronik ortama kaydı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikler ve kaymakamlıklar başta olmak üzere kurumların kendi arasında yaptığı yazışmaların elektronik ortama kaymasıyla 20 milyon TL tasarruf edildi. Projenin diğer bakanlıklara verilmesiyle yaklaşık 120 milyon TL tasarruf edilmesi bekleniyor.

Hizmetleri daha kaliteli ve hızlı sunabilmek, zamandan ve mekândan bağımsız hale getirmek, vatandaş odaklı hizmet anlayışını yaygınlaştırmak, katılımcı, şeffaf, etkin ve basit iş süreçlerine sahip olmak amacıyla e-İçişleri Projesi hayata geçirildi. 2012 yılından itibaren ise 'e-İçişleri Yazılım Geliştirme ve İdame Projesi' adı altında geliştirme ve bakım çalışmaları şeklinde devam ediyor.

Proje ile bugün itibariyle 21 merkez birimi ve 81 valilik, 892 kaymakamlık, 81 il özel idaresi kendi aralarında tamamen elektronik ortamda e-imza kullanmak suretiyle yazışma yapıyor. Böylece evrakların kâğıt ortamında gönderilmesine son verildi. Proje sayesinde, bir yılda, kâğıt, zarf, toner, postalama gibi maliyetlerden yaklaşık 20 milyon TL tasarruf edildi.

38 BİN KULLANICIYA ELEKTRONİK İMZA

Projenin kullanımı ve üretilen evrakın güvenilirliğini sağlamak için yaklaşık 38 bin kullanıcıya elektronik imza temini için TÜBİTAK ile anlaşma yapıldı. Başvuru sayısı 35 bin 135 olup, 29 bin 407 kullanıcıya elektronik imzaları teslim edildi.

e-İçişleri Yazılım Geliştirme ve İdame Projesi'ne ait kaynak kodları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne de bedelsiz olarak verildi.

Projeye ait kaynak kodları, kamu yararı düşünülerek talepte bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılmaya devam edilecek. Projenin diğer bakanlıklara bedelsiz olarak verilmesi ile kurumların yaklaşık olarak 120 milyon TL tasarruf edeceği değerlendiriliyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Vizyon 2023 Etüt Projesi ile 2023 yılına kadar bilişim vizyonunu belirlemek, merkez ve taşra teşkilatı için donanım, yazılım ve ağ altyapısı yatırımlarının finansal ve teknik açıdan en doğru çözümünü üretmek amacıyla, 2023 yılı hedeflenerek, kısa, orta ve uzun vadelere göre belirlenmesi amacıyla bir fizibilite raporunun oluşturulması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber