Kara Kuvvetleri'nin ilk doktora programı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Komutanlığı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde gerçekleştirilen ilk doktora programı başlıyor.

Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü Teknoloji Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı bünyesinde açılan ?Teknoloji Yönetimi? doktora programına katılacak müdavimler, 17 Ekim Pazartesi günü ders başı yapacak.

Türkiye'deki diğer üniversitelerde ?Teknoloji Yönetimi? ismiyle herhangi bir doktora programı bulunmazken, disiplinler arası programa, 5'i sivil, 3'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, birer personel de Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olmak üzere toplam 11 müdavim katılacak.
Program kapsamında çalışılacak doktora tezleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin problem sahaları konusunda derinlemesine incelemeler yapılması ve çözüme yönelik yeni yöntem ve uygulamaların ortaya çıkmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

İlk defa ?Teknoloji Yönetimi? alanında bir doktora programı açılmasına karar verilen enstitüde, önceki yıllarda olduğu gibi Savunma Yönetimi, Harekat Araştırması, Teknoloji Yönetimi, Malzeme Tedarik ve Lojistik Yönetimi, Güvenlik Yönetimi, Suç Araştırmaları programları tam gün ve tezli olarak uygulanacak. Uluslararası Güvenlik ve Terörizm programına ise bu yıl öğrenci alınmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber