Valilikler arasında bir ilk: Video konferans

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı Valiliğine Kurulan Video Konferans Sisteminin İlk Toplantısı Yapıldı

Vali Vahdettin Özcan, video konferans yoluyla Çerkeş, Ilgaz ve Şabanözü Kaymakamlıklarına canlı bağlanarak ilk toplantısını Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Faaliyetleri konusunda yaptı.

Toplantının açılışında telekonferans sistemini tanıtan Vali Özcan ?Türkiye'de ilk defa pilot il Çankırı Valiliği olarak bu uygulamaya başladık, üç ilçeye ve Valiliğimize olmak üzere 4 lokasyon üzerinden bu sistemi kullanıyoruz. Böylece Çankırı olarak hem teknolojik değişimlerden yararlanıyoruz hem de başkaca masrafa ve mesaiye zaman harcamıyoruz. Türk Telekom tarafından ücretsiz olarak kurulan bu sistemi çok önemsiyoruz.? dedi.

Çankırı'nın teknolojiyi yakından takip etmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Vali Özcan ?Biz bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantısını İl Müdürlüğü'nde yapsak idi tüm Kaymakam arkadaşlarımız Çankırı Merkez'e gelecekti. Ama bugün bu sistem sayesinde zaman ve maliyet açısından hiçbir kaybımız olmayacak. İlimiz ile ilgili; deprem, asayişe müessir bir olay gibi durumlarda anında yüz yüze bu sistem sayesinde görüşüp talimatlarımızı vereceğiz? diyerek ayrıca sistemin güvenli hat olduğunu da belirtti. Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürü Mehmet Toros tarafından video konferans sistemi hakkında bilgi sunuldu.

Vali Özcan, ?Bugün tarımsal faaliyetlerin kalitesini nasıl artırırız, üst daha üst düzeye çıkarırızın değerlendirmesini yapacağız ve Müdür Beyden brifing alacağız. Bu toplantılarımız diğer Müdürlerimiz ile de devam edecek? dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır tarafından Vali Özcan ve Çerkeş, Ilgaz ve Şabanözü Kaymakamlıklarında hazır bulunan tüm Kaymakamlara telekonferans sistemi ile Tarımsal faaliyetler hakkında brifing sunuldu ve çalışmalar değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber