Adana'da toplu ulaşıma zam

Adana'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Adana Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ulaşıma bugünden geçerli olmak üzere zam yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 kuruş artan tam biniş 1,50 TL'den 1,75 TL'ye, öğrenci binişi ise 1.60 TL'ye yükseldi.

Yeni zamla birlikte kent kart kullanan vatandaşlara toplu taşıma araçlarına daha uygun fiyatlarda binme imkanı sağlanıyor. Kent kart dolduran ve toplu taşıma araçlarında kent kart kullanan siviller 1,50 TL, öğrenciler ise 1,40 TL'ye toplu taşıma araçlarına binebilecek.

Toplu taşıma araçlarına kullanan vatandaşlar bir günde en az 3 kez toplu taşıma araçlarına binmek zorunda kaldıklarını bu nedenle bir yıl aradan sonra yapılan 25 kuruşluk zammın fazla olduğunu belirterek, "Bizim maaşımıza yüzde 2 zam geliyor, toplu taşımaya birden bire 25 kuruş zam geliyor böyle bir şey olamaz. Günlük ortalama en az 2 kez en fazla ise 4-5 kez toplu taşıma aracına biniyoruz. Bu ayda 100 TL'nin üzerine çıkıyor. Bu nedenle zammın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" dediler.

Toplu taşıma aracı sahipleri ise 1 yılda mazot fiyatına en az 5 kez zam yapıldığını mazotun litre fiyatının son zamla birlikte 4,22 TL olduğunu söyleyerek, "Mazot benzinle yarışıyor neredeyse 5 lira olacak. Biz bir günde yaklaşık 400 liralık mazot yakıyoruz. Bunun yanında şoför ve muavin parası var. Ayrıca aracın bakım parasını da eklediğinde elimizde avucumuzda para kalmıyor. Çoğu zaman vatandaşlardan aldığımız para masrafa yetmiyor. Bu nedenle zam yapıldı. Mazotun litre fiyatı indirilsin bizde fiyatlarımızı gere çekelim. Bizde zam yapmak istemiyoruz ama mecburuz" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber