Mamak ile Mali arasında kardeşlik köprüsü kuruluyor

Mali Devleti'nin 4. Bölge Belediye Başkanı Mousa Mara, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali Devleti'nin 4. Bölge Belediye Başkanı Mousa Mara, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti. Mamak Belediyesi'yle kardeş belediye olmak istediklerini belirten Mara, "Türkiye'yi kendimize örnek alıyoruz." dedi.

Samimi ortamda geçen görüşmede karşılıklı hizmet ve projeler paylaşıldı. Mamak hakkında bilgi veren Akgül, "Ortak çalışmalara imza atabiliriz. Gerek kültürel gerek birlikte projeler yapabiliriz. Biz paylaşımları düşünürken ilkemiz nasıl faydalanırız değil, nasıl paylaşırızdır.? şeklinde konuştu. Mara'nın 4. Bölge Belediye Başkanı olduğunu, Mamak'ın da Ankara'nın 4'üncü büyük bölgesi olduğuna dikkat çeken Akgül, "Hangi ülke olursa olsun, hangi kıtada yer alırsa alsın; ayrım yapmadan herkesle ortak hareket edebilir kültür paylaşımında bulunabiliriz." dedi.

Geçen 10 yılda Türkiye'nin ekonomik açıdan çok geliştiğini belirten Mara, ?Türkiye gün geçtikçe büyüyor ve gelişiyor. Fakat bu gelişimi yaşarken geleneklerini, törelerini ve adetlerini göz ardı etmiyor. Bu sebepten Türkiye'yi kendimize örnek alıyoruz. Eğitim yönünden de çok ileridesiniz. Biraz önce Turgut Özal Üniversitesi'nde kendi halkımdan insanların eğitim aldığını gördüm ve çok mutlu oldum. Eğitim iki ülkeyi birbirine bağlayan en önemli köprüdür.? şeklinde konuştu.

Geçmişte çöplüğün Mamak ilçesinde sorun olduğunu bildiğini kaydeden Mara, ?Bizim kentimizde şu an çöplük büyük bir sorun. Bunun için sizden yardım almak istiyoruz.? ifadelerini kullandı. Akgül ise kurulan dev dönüşüm tesisi sayesinde çöp sorununun bittiğini söyledi. Görüşme sonunda karşılıklı hediyeler verilerek, kurulan dostluk bağının daha da güçlendirileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber