Dershaneciliğin amacı sınav sistemindeki yanlışlıkları gidermektir

Ordu'nun Ünye ilçesinde faaliyet gösteren Akdora Koleji Müdürü Adil Güven, dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın mensupları ile bir araya gelen Adil Güven, ?Dershanecilik, sınav sistemindeki eksiklikleri gidermek amacıyla kurulan bir teşkilattır. Oturmuş bir eğitim aracıdır. Fakat yetkililer, 'sınav sistemindeki yumuşamalar ve müfredattaki düzeltmelerden dolayı dershanelere ihtiyaç olmadığından dolayı kapatacağız' diyor. Şahsi görüşüm biraz zor. Çok sancılı olacağını düşünüyorum. Çünkü sınav sisteminin olduğu bir yerde insan seçiminin yapılacağı bir yerde sınavsız nasıl olacağını gerçekten merak ediyorum. 1 milyon 700 bin civarında öğrenci üniversite sınavına giriyor. Bunların içinde artırılan kontenjanlarla birlikte 800 bin civarında kontenjan var. Arada yine 1 milyon civarında öğrenci dışarıda kalmış oluyor.? dedi.

Güven, ?Sınavın olduğu bir yerde dershanelerin nasıl kaldırılacağını ben de merak ediyorum. Zor olacak çünkü bu sektörde 90 bin civarında öğretmen var. Ve personeliyle saydığımızda 158 bin civarında bir personel bulunuyor. En önemlisi şu anki eğitim sisteminde yaşanan boşlukları dolduran bir sistemdi dershanecilik. İnşallah hayırlısı olur.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber