Polisi şaşkına çeviren düzenek

Fatih'te hazırladığı düzenekle taksimetrenin iki katı para yazmasını sağlayan taksici ihbar üzerine yakalandı. Taksicinin aynı zamanda müşterilerinden aldığı parayı el çabukluğuyla değiştirerek dolandırdığı ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te yaşanan olay bir vatandaşın ihbarı üzerine ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, Kapalıçarşı'da Hüseyin K.'nın (50) aracına binen İ.A. (44), Mısır Çarşısı'na gitmek istediğini söyledi. Mısır Çarşısı önüne geldiklerinde ise Hüseyin K., taksimetrenin 39 TL yazdığını söyledi. Fiyat üzerine şaşkınlık yaşayan İ.A., parayı ödemek için cebinden 50 TL çıkarıp, taksiciye uzattı. Aldığı parayı el çabukluğuyla 5 TL ile değiştiren taksici, ?Bana 5 lira verdiniz? diyerek paranın kalan bölümünü istedi. Yeniden cebinden para çıkartıp borcunu ödeyen İ.A., dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.

İ.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda taksici Hüseyin K., Eminönü'nde aracıyla gezerken yakalandı. Taksi ise incelenmesi için İstanbul Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan incelemede taksimetrenin mührünün kırıldığı fark edildi. Taksicinin yaptığı düzeneğin tuşunu gaz pedalının yanına yerleştirdiği ve müşteri fark etmeden bu tuşa basarak taksimetrenin yazdığı fiyatı iki katına çıkardığı belirlendi. Zanlının aynı zamanda turistlerin verdiği 100 doları 1 dolar, 50 TL'yi ise 5 lira ile değiştirip dolandırdığı anlaşıldı.Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen zanlı ?nitelikli hırsızlık ve dolandırıcılık? suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber