Başkan Büyükkılıç: Kayseri'de trafikteki araç sayısı 250 bini aştı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ülke genelinde yaşanan gelişmelere olarak araç sayısının arttığını, Kayseri'de de trafikteki araç sayısının 250 bini aştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araç yoğunluğunun kendilerini otopark yapmaya zorladığını kaydeden Büyükkılıç, "Şuan 3 kurumun hizmet binasına gelen vatandaşlarımız için 480 araç kapasiteli otoparkımız hizmet vermeye başladı.? dedi.

Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi ve Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ hizmet binaları arasındaki alanda yaptırılan iki katlı semt otoparkın açılışında konuştu. Büyükkılıç, diğer hizmetlerde olduğu gibi otopark inşaatının da birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Eski hali ile otoparkın büyüyen ve genişleyen şehir merkezine yetersiz kaldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, iki katlı 480 araçlık yeni bir otoparkı Kayseri halkına kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi hizmet binası ile elektrik şirketi arasında kalan bölge otoparkı yetersiz kalıyordu. Bu nedenle 5 bin metrekare alan üzerine bölge otoparkı yapmaya karar verdik. Buradan 30 bin metreküp toprak çıkarıldı. Belediyemizin bodrum katında yer alan otoparkı da içine alan bu çalışma ile yaklaşık 480 araçlık bir otoparkı bu bölgeye kazandırdık. Bu çalışma bir bütündür. Çünkü bu açılış töreninde biz 480 araçlık otopark ile Melikgazi Belediyesi ile kaymakamlık binalarının çevre düzenleme çalışmasının da açılışı yapmış oluyoruz.? dedi.

Otopark, belediye ve elektrik şirketi binasının bulunduğu bölgede 1990'lı yıllarda miting yapıldığını anlatan Büyükkılıç, şöyle konuştu: "Şuan bu alanda birçok kamu kurumu binası hizmet veriyor. Stadın yerine alış veriş merkezi yapıldı. Bu gelişmeye bağlı olarak ihtiyaçlar ortaya çıktı. 1999 yıllarında araba sayısının çok az olduğunu görüyoruz. Bugün ülkemizdeki iyi gelişmelerle birlikte şuan araç sayısı arttı. Kayseri'de 250 binin üzerinde araç trafikte. Bölgedeki hizmet veren kurumlara ait binalar olması bizler için yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı duyduk. Katlı oto park yapmayı kararlaştırdık. Bugün de bu otoparkı hizmete açtık. Kayseri'ye hayırlı olsun.? diye konuştu.

Otoparkın açılışının ardından Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe Kaymakamı Hasan Karahan, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ile davetlilere aşure dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber