Tatvan'da 9 bin aileye kömür yardımı yapılıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından şehir merkezi ve köylerdeki maddi durumu iyi olmayan 9 bin aileye yapılan kömür yardımları sürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede her aileye birer ton olmak üzere 9 bin ton kömür dağıtılacak.

Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şırnak kömürünün hava kirliliğine neden olması nedeniyle kullanımının yasaklanması üzerine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dağıtılacak 9 bin ton kömürün, Manisa Soma kömürü olacağını belirtti.

Kömür dağıtımına bu yıl 14 Kasım itibariyle köylerden başladıklarını kaydeden Avis, köylerdeki dağıtımların ay sonuna kadar tamamlanacağını ardından da ilçe merkezinde dağıtıma başlayacaklarını kaydetti.

Kömür yardımlarının aile başına birer ton olarak dağıtıldığını ifade eden Avis, "Vatandaşlar bu yıl dağıtılan kömürden oldukça memnun kalıyor. Dağıtımlar sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Her şey yolunda gidiyor. Kömür hem havayı kirletmediği için hem de çok iyi yandığı ve ısı verdiği için vatandaşlar bizlere teşekkür ediyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber