TOKİ daireleri kapışıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Hasanağa Beldesi'nde, Ahıska Türkleri için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen konutlardan, şartlarına uygun alıcı çıkmayan toplam 398 daire açık satış yöntemiyle satıldı. 7 ila 16 milyar peşinat, 10 yıl vade ile 9 ay sonra teslim edilecek konutlar, 2 gün içinde tükendi.

İzmir Yolu Göçmen Konutları'nın arka tarafında 11 katlı olarak inşa edilen konutlar, açık satışta adeta bankaya erken gelenin elinde kaldı. Ahıska Türkleri'nden yeterli rağbeti görmeyen binalar, TOKİ'nin internet üzerinden yaptığı ilanla 14 Ekim'de açık satışa çıktı. 119 metrekarelik üç oda bir salon daireler için 9 ve 16 milyar lira peşinatlı, 9 ve 10 yıl vadeli taksit imkanı sunuldu. 1 yıl sonra teslim edilecek kabası bitmiş daireler, adeta kapışıldı. 89 metrekarelik 7 milyar peşinatı olan 100 civarındaki daire de büyük rağbet gördü. 3 oda bir salon 119 metrekarelik daireler ise 9 milyar peşin 9 yıl 550 milyon aylık veya 16 milyar peşin 10 yıl 411 milyon aylık taksitlerle kapışıldı. 9 ila 12 ay sonra evlerinde oturmaya başlamanın hayalini kuran vatandaşlar, evleri adete kapıştı. 14 ve 15 Ekim tarihlerinde Kapalıçarşı'da peşinatı yatırıp sözleşme imzalamak için bekleyen vatandaşlar, 2 günde bütün konutları alarak rekor kırdı. Sahur vakti kuyruğa girmek için Kapalıçarşı'ya gelen vatandaşlar, TOKİ'nin yaptığı binalara hem güvendiklerini hem de peşinat ve ödeme şartlarının çok uygun olduğunu söyledi.

Satış öncesinde TOKİ'nin sitesinden inşaat planlarını indiren vatandaşlar, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki toplu konut bölgesine de giderek yerleri inceledi. Kaba inşaatı biten, dış cephesi boyanmaya başlayan konutların önümüzdeki yaz aylarında oturulur hale gelmesi hedefleniyor. Sözleşme gereği 1 yıl sonra teslim edileceği belirtilen bölgede mescit, alışveriş merkezi, doğalgaz ve merkezi güvenlik sistemi de bulunacak. TOKİ'nin çok uygun şartlarındaki evlerinden alamayan Bursalılar, yerel yöneticilerin TOKİ'ye uygun arsalar üreterek yeni toplu konutlar yapmasını istedi. TOKİ, vergi, KDV, yapı denetim ve harç gibi kanuni ödemelerden muaf olduğu için yaptığı dairelerle çok büyük ilgi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber