Eibistan Devlet Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirildi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ilk kez bir çocuğa kapalı safra kesesi ameliyatı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Kayseri ve Malatya'daki üniversite hastanelerinde yapılan ameliyat ilçedeki hastane ortamında en mükemmel şekliyle gerçekleştirildi.

Elbistan Devlet Hastanesi'nde Abdulkadir Cura (10) adlı çocuğun safra kesesinde 6 adet taş tespit edildi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ünal Adıgüzel ve ekibi tarafından gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatı ile Abdulkadir Cura sağlığına yeniden kavuştu. Opr. Dr. Adıgüzel ameliyatla ilgili şu bilgileri verdi: ?Bölgemizde bu uygulama genelde erişkinlerde yapılıyordu. Burada ilk defa çocuk üzerinde uyguladık. Gayet başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra bu hastalıktan muzdarip olanlar büyük kentlere gitmek durumunda kalmayacak.? dedi.

Kapalı safra kesesi ameliyatının avantajlarına da değinen Adıgüzel, ?Safra kesesi taşı operasyonlarında; tek kesiden laparoskopik kolesistektomi operasyonu oldukça güvenli. Komplikasyon oranı yüzde 2'den de düşük. Vücutta daha az kesi olduğu için hasta çabuk iyileşiyor ve hastanede daha az kalıyor.? bilgisini verdi.

Hastane Başhekimi Dr. Fatih Kılaç, Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde güzel hizmetlere imza atmak istediklerini kaydetti. Kılaç, ?Bu ameliyatın bölgemizde ilk olması bizleri de sevindirdi. Bir tek insanımızın mağdur olması bizi de üzer. Bundan sonraki süreçte bu tür çalışmalar devam edecektir. Amacımız insanımıza sağlık alanında güzel hizmetler sunmak.? şeklinde konuştu

Abdulkadir Cura'nın annesi ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: " Ekonomik durumu iyi olmadığı için Kayseri ve Malatya gibi illere gidemiyoruz. Burada Elbistan Devlet Hastanesi'nde çocuğuma kapalı ameliyat yapıldı. Eğer ben oralara gitsem nasıl çocuğuma nasıl bakacaktım. Şimdi kendi evimde gibiyim. Ameliyatı yapan doktorumuz başta olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber