Öğrenciler öğretmenlerini tuvale yansıttı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilköğretim öğrencileri okulda yaptıkları resimleri sergileme imkanı buldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler, Öğretmenler Günü'ne özel yaptıkları resimlerde öğretmenlerin fedakârlıklarını yansıttı. Çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı sergide öğretmenlerin fedakârlığına vurgu yapıldı.

Şanlıurfa Özel Çağlayan Ömer Türkmen Okulu öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle resim sergisi açtı. Öğretmenevi'nde düzenlenen sergiye Şanlıurfa İl Müdürü Ahmet Pala, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Miniklerin elinden çıkan 30 eserin sergilendiği sergi, 3 gün halka açık kalacak. Öğretmenlerini hatırlamak için resim yaptıklarını dile getiren öğrenciler öğretmenlerin fedakarlığını, emeklerini böyle organizasyonlarla her zaman anacakları söyledi.

Sergiyi gezen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, çocuklarla gurur duyduğunu belirtti. Pala, şunları söyledi: ?Şimdi sergiyi gezdiğimizde göreceğiz ki el emeği, göz nuru sevgili yavrularımız uğraştılar. Hayal dünyalarında ne varsa onu tuvale yansıttılar. Sizde anne babalar çocuklarınızla gurur duyabilirsiniz, ben onlarla gurur duyuyorum. Onlar bizim geleceğimiz. Onları çok seviyoruz, siz de onları çok seviyorsunuz.?

Özel Çağlayan Ömer Türkmen Okul Müdürü Yaşar Yılmaz, öğrencilerin yaptıkları resimlerle öğretmenlerin sürekli hatırlanacağını söyledi. "Öğrencilerin ellerine sağlık" diyen Yılmaz, çok güzel 30 eserin ortaya çıktığını ifade etti.

Sergiye katılan misafirleri pasta ve meyve suyu ikramı yapıldı. Öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü personeline de karanfil dağıttı.

Öte yandan Özel Siverek Bulut Koleji öğrencileri de öğretmenleri ebru sanatına yansıttı. Öğrencilerin el emeği göz nuru çalışmaları Hasan Çelebi Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde görsel sanat öğretmeni İbrahim Aydın nezaretinde sergilendi. Serginin açılışını İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil yaptı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar sonunda gerçekleşen sergide yaklaşık 100 eser yer aldı.

Sergi öğretmenlere ithaf edildi. Sergi bütün öğretmenlere hediye olarak açıldığını ifade eden görsel sanat öğretmeni İbrahim Aydın, sergiyi geleneksel hale getirdiklerini, 3'üncüsü gerçekleşen serginin birincisini Van'da, 2'ncisini Diyarbakır'da yaptıklarını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber