İHH, sınırda bekleyen 11 bin Suriyeli'yi sağlık kontrolünden geçirdi

İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay Masası Türkiye sınırında çadırlarda yaşayan yaklaşık 11 bin Suriyeliyi sağlık kontrolünden geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011'in mart ayında başlayan olayla birlikte ilk günden beri Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapan İHH, sağlık konusunda da Suriyelilere yönelik projeler üretmeye devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı bu kapsamda Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınıra yakın yerlerde bekleyen çoğunluğu çocuk ve kadın olan yaklaşık 11 bin Suriyeliyi sağlık taramasından geçirdi.

4 kişilik doktor heyetiyle birlikte yapılan taramada elzem sonuçlar ortaya çıktı. Doktorlar banyo, tuvalet ve temiz su bulunmayan ortamda toplu halde yaşayan Suriyelilerin sağlık durumlarının son derece kötü olduğunu belirtti.

Günlerdir devam eden taramalar sonucu; astım- bronşit, bağırsak enfeksiyonu zatürre gibi çeşitli hastalıkların yanı sıra hepatit gibi bulaşıcı ve son derece ölümcül hastalıklara rastlandı.

İHH sağlık heyetinde bulunan doktor Husam Abdullatif, sağlık taraması sonucu ortaya çıkan durumun son derece vahim olduğunu ancak yeterli miktarda ilaç ve sağlık malzemesinin olması durumunda hastaların iyileşebileceğini söyledi.

Doktor Abdullatif, bunun gibi temizlikten uzak ve toplu halde yaşanılan ortamlarda salgın hastalık olasılığının her zaman var olduğunu ifade ederek acil olarak tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Ayrıca İHH ekipleri, doktor heyeti ile birlikte sığınmacılara yemek yapılan merkezleri de inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber