Aktif Eğitimciler: Öğretmenlerin hakları için sendikalar birlikte hareket etmeli

Aktif Eğitimciler Sendikası, ilkelerine aykırı olmadığı sürece öğretmenlerin hakları için bütün sendikalarla birlikte hareket edilebileceğini duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aktif Eğitimciler Sendikası (AES) Erzurum Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan programa AES Genel Başkanı Osman Bahçe de katıldı. Konuşmasında özellikle öğretmenlerin itibar sorunu üzerinde duran Bahçe, sorunları eleştirmek yerine çözüm bulmanın önemini vurguladı. Bahçe, "Öğretmenlerin tüm sorunlarını biz çözeceğiz iddiasında değiliz. Biz çözüme katkı sağlamak için kurulduk." diye konuştu.

Kendilerinin diğer sendikaların yapamadığını çıkıp yapma iddiasında olmadıklarını anlatan Bahçe, böyle bir düşüncenin diğer sendikalara nezaketsizlik olacağını söyledi. Bahçe, şunları ifade etti: ?Biz onlarla birlikte ama kendi yöntemlerimizle problemlerin çözümüne katkı sunmak istiyoruz. Kimseye rakip olarak kurulmadık. Her duruma göre yöntemler değişir elbette. Bizim AES olarak belli ilkelerimiz var. Her şeyden önce sadece sendikacılık yapmak istiyoruz. Sendika ve sendikacılık dışında başka hesaplar ve beklentiler peşinde olmama ilkemizdir. Biz doğru olan her şeyi alkışlayabilmek için, yanlış olan herkesi eleştirebilmek için siyasete belli bir mesafede durulması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de siyasallaşan bir sendika olmak istemiyoruz. Koltuk dağıtan bir sendika olmak istemiyoruz. İnsanların zaman zaman sendikalardan beklentileri olabiliyor. AES'nin misyonu içerisinde birilerini bir yerlere taşımak gibi bir iddia yok. Hiçbir üyemize onu herhangi bir koltuğa taşıma vaadimiz yok. Makamlara, mevkilere birileri oturtulurken sadece liyakat sahibi olanlar gelsin, bizim üyemiz olmasa bile.?

Bahçe, sendikaların temel taleplerini de şöyle dile getir: ?Meslektaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi gibi, ülkede eğitimle ilgili sorunların bir bir sistemli bir şekilde çözülmesi gibi. Bütün sendikalar bunu ister. Madem bunu istiyoruz o zaman gelin hep birlikte isteyelim. Birbirimizi rakip olarak görmek yerine birbirimizi refik olarak görelim. Maksat öğretmenin durumu iyileşsin değil mi? O zaman neden birlikte istemiyoruz? AES, saydığımız ilkelerle çelişmediği sürece bütün kişiler ve kurumlarla çalışma açık çekini kamuoyuna da verdi, katıldığı her ortamda üyelerine de meslektaşlarına da verdi.?

Sendikalarının kuruluş aşamasında Erzurum'un çok büyük bir rol oynadığını kaydeden Bahçe, ?Erzurum sendikanın bel kemiğini oluşturmuştur. İlk etapta bin üye ile en fazla katılımın gerçekleştiği il burası olmuştur.? dedi.

AES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı ise öğretmenlik mesleğinin kutsal sayılması gerektiği konusundaki hassasiyetlerini dile getirerek ?Toplumun ve geleceğin şekillendiği yer olan eğitim ocaklarında görev yapan öğretmenlerin hakları korunma altına alınmalı. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak öğretmenlerin özlük hakları ve düşünce özgürlüklerini savunarak her ne düşüncede olursa olsun tüm eğitimcilerin tek bir amacı bulunuyor oda güzel bir gelecek oluşturmak.? diye konuştu. Öğretmenler, programda TRT sanatçısı Kenan Tuna'nın söylediği türkülerle keyifli anlar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber