Bursa'da kadınlar şiddete karşı fidan dikti

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte kadınlar için geliştirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'ne dikkat çekmek için Nilüfer'e bağlı Unçukuru Köyü mevkiinde Sevgi Ormanı oluşturuldu.

Bursalı kadınlar 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü öncülüğünde ?Sevgi Ormanı'nı ağaçlandırdı. Bursa Orman İşletme Müdürlüğü Çalı Şefliği'nin ağaçlandırma sahasında gerçekleşen ağaçlandırma çalışmasına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ve Bursa Orman İşletme Müdürü Muhammet Ali Akaç'ın yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda kalan kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ve kadın derneklerinden üyeler katıldı.

Bursa Orman İşletme Müdürü Muhammet Ali Akaç, ?Devletlerin temeli eğitime, eğitimin temeli ise anneye dayanır. Çevreye verdiğimiz önemle birlikte bugüne bir anlam katmak istedik. 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü'nde bu çalışmayı Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile paydaş olarak gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyuz.? dedi.

Ağaçlandırma yapılan alanın bir gençleştirme sahası olduğunu söyleyen Akaç, ?Bu sahada 111 bin fidan dikilecek. Sizin sevgi ve emeğinizle başlatacağınız bu süreci biz yine kadın çalışanlarımızla tamamlayacağız. Kadınsız ormancılık da kesinlikle yok. Kadın her yerde var. Kadın başımızın tacı, sevginin temelidir.? diye konuştu.

?Şiddete hayır, sevgiye evet' sloganıyla yola çıkarak bir sevgi ormanı oluşturmak istediklerinin altını çizen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ise, şöyle konuştu: ?Bursa Orman Bölge Müdürlüğümüzle bir çalışma yaptık. Her şey sevgiyle yeşerir ve çözümlenir dedik ve bunu sevgi ormanımızla göstermek istedik. Bugün burada olan kadınlarımız da seve seve bu çalışmada yer alacaklarını belirttiler ve gördüğünüz gibi herkes kazmayı, küreği alıp buraya geldi.?

Orman Bölge Müdürlüğü'yle daha önce de çocuklar ve yaşlılar için ağaçlandırma çalışması yaptıklarını hatırlatan Özkul, ?Bu yüzden orman bölge müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Kadın annedir, merhamet ve sevgi doludur. Asla ve asla hiçbir canlıya şiddet uygulanmaması gerektiği gibi kadına da uygulanmamalıdır. Onun için merhamet duygularının yeşereceği, sevgiyle büyüyeceği bu toprağı ve ağaçları bize verdiler. Biz de bu toprağa ve bu fidanlara gönlümüzü vereceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber