Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'nden öğretmenlere ödül

Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği, Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde Öğretmenler Günü ödül ve kutlama programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Başkaya, öğretmenlik mesleğinin peygamberlik mesleği olduğunu belirtti. Başkaya, ?Öğretmen bilim ve imanın ışığında nesilleri geleceğe yetiştiren müstesna bir ruhdur.? dedi. Bilimin ışığında çalışan, üreten, okuyan ve araştıran, hak yolunu ve onun kılavuzu Hz. Muhammed (sav)'i bilen, Kur'an'ın aydınlığında gençler yetiştirmek gerektiğini vurgulayan Başkaya, şunları dile getirdi: ?Bizlerin en önemli görevi, teslim aldığımız yavrularımızı hak ve hakikate taşımaktır. Önümüzdeki engelleri sevgi ile aşıp, insanları birleştiren, birbirine kenetleyen, farklılıkların güzel yanlarını, zenginliklerini gösterebilmektir. Omuzlarımızdaki yük ağır, yapılacak işimiz çoktur. Şu unutulmamalıdır ki, tarihte ne zaman ilimden ve öğretmenden uzaklaşmışsak çürümeye ve yok olmaya başlamışızdır. Bu nedenle atalarımız öğretmenlerine sahip çıkmış; çağ açıp kapatırken yanından hocasını eksik etmemiştir.?

Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği hakkında da bilgi veren Yusuf Başkaya, ?2007 yılında kurulduğu günden bu yana ilimizdeki eğitim öğretimin daha ileri gitmesi, öğrencilerimizin daha güzel yetiştirilebilmeleri için gayret saffettik. Derneğimizi hafta içi ve hafta sonu her istediğinizde ziyaret edebilirsiniz. Dinlenebileceğiniz çay içip gazetenizi okuyabileceğiniz ve kendinizi ev ortamında gibi rahat hissedebileceğiniz derneğimizde sizleri bekliyoruz.? dedi

Edebiyat öğretmeni Hasan Kürtül ve Merkez 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Küçük'ün şiir okumasıyla devam eden programda zeybek ekibinin gösterisi, Grup Tebessüm'ün söylediği ezgi ve türküler büyük beğeni topladı. Programda, Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla Osmaniye merkezde liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç tarafından verildi. 'Emektarım' isimli kompozisyonla Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Muhsine Dağ birinci, Hasan Aybaba Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Muhammed Güçlü ikinci ve Hoşgörü Eğitim Kurumları Özel Ayşe Doğru Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Çevlik de üçüncü oldu. Program ilahiyatçı Tahir Yıldız'ın konuşmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber