İZSU'nun 2013 yılı bütçesi 1 milyar 163 bin lira

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2013 yılı için belirlenen 1 milyar 163 milyon liralık bütçesinin yüzde 40'ını yatırıma ayırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013 yılında başta körfez temizliği olmak üzere içme suyu ve kanal altyapısı yatırımlarını öne çıkaracak olan İZSU, 463 milyon liralık yatırım yapacak. Yatırım planında, Çamlı Barajı ile ilgili çalışmalar da var.

İZSU'nun 2013 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçe Tasarısı, Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Kurulu'nda görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. 1 milyar 163 milyon 882 bin TL olarak belirlenen bütçenin yüzde 40'ını oluşturan 463 milyon 623 bin TL'lik kısım yatırıma ayrıldı. İZSU'nun 2013 yılı yatırımları arasında Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin arttırılması, çamur çürütme ve kurutma tesisi inşaatı, İzmir Körfezi'nde su kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar, su ve su şebekesi yatırımları, su kaçakları kontrol projesi, barajlar, arıtma ve su teminine yönelik çalışmalar yer aldı. Kuraklık sebebiyle geçen yıllarda yaşanan sıkıntıları gözardı etmeyen İZSU, yatırımlarında mevcut su havzalarının korunması ve yeni kaynaklar bulunarak temiz ve sağlıklı su temini konusundaki çalışmalara da ağırlık verdi. Çamlı ve Değirmendere barajları ile ilgili çalışmalar da yatırımlar arasında yerini aldı.

Bütçe ve performans programının kabul edilmesinin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, kısa sürede hayata geçirdikleri arıtma tesisleri ve kanal çalışmaları dolayısıyla İZSU Genel Müdürü ve bürokratlarına teşekkür etti. 2004 yılında çıkan kanunla Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının genişlediğini hatırlatan Aydoğan, ?İZSU, kısa sürede çevre yerleşimlerde çok önemli yatırımlar hayata geçirdi. Bu bütçenin İzmir'e hayırlar getirmesini temenni ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber