Kaymakamı Erkan: Öğretmen hakkı, ana-baba hakkı kadar kutsaldır

Bitlis'in Tatvan ilçesi Kaymakamı Murat Erkan, ?Türk toplumunda öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çünkü sınıfta öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar kutsaldır.? dedi.

Murat Erkan, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin geleceği olan çocukları, geleceğe hazırlayan öğretmenlerin en seçkin günlerinin 'Öğretmenler Günü' olduğunu belirtti.

Eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Erkan, Türkiye'de ilk defa 1981 yılında kutlanan Öğretmenler Günü'nün 31. yılını, Atatürk'ün okuma-yazma seferberliğini başlatmasının 84'ncü yılını kutladıklarını hatırlattı.

Toplumda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir önemi olduğunu kaydeden Erkan, şöyle devam etti: "Bu öneme paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı da ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü sınıfta öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar kutsaldır. Tabi ki, bu durum öğretmenlerimize, çok özel ve büyük bir sorumluluk da yüklemektedir. Bu sorumluluk, geleceğimizin bizatihi kendisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla bezerken, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik ve insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı gerektirmektedir."

Kaymakam Erkan, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenleri rahmetle andığını bütün öğretmenlerin 'Öğretmenler Günü'nu kutladığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber