Gemlikli iş adamları Muharrem iftarında canlarla bir araya geldi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde geleneksel hale gelen Muharrem iftarının ikincisi düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gemlik Sanayici ve İşadamları Derneği (GEMSİAD) tarafından Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Aska Otel'de verilen iftar yemeğine Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, GEMSİAD Başkanı Şaban Yazıcı, Çağlayan Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Abdurrahman Bayraktutan, Müftü vekili İlyas Narin, Hünkar Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Ahmet Gazi Memiş, canlar ve iş adamları katıldı. İftara katılan Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, "Bizim birbirimize karşı önyargıları yıkarak yaklaşmamız sorunların çözümünde bize yol gösterir." dedi.

Gemlik Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde mersiyeler okundu, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Biz bu acıyı nasıl beraber yaşıyorsak sevinci mutluluğu da beraber yaşamalıyız. Biz birbirimizi daha iyi anlamalı daha çok sevmeliyiz. Bizim birbirimize karşı ön yargıları yıkarak yaklaşmamız sorunların çözümünde bize yol gösterir." dedi.

Birlik iftarına Gemlik Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Gazi Memiş de, Kerbala'nın Alevisi ile Sünnisi ile bütün Ümmeti Muhammed'in yüreğinde bir acı olduğunu belirtti. Memiş, şöyle konuştu: "Biz bu acıya binaen su içmeden ve yemeklerde et kullanmadan muharrem orucumuzu tutuyoruz. Muharrem ayı vesilesiyle bizi unutmayan Gemlik İş Adamları Derneği mensuplarına teşekkür ediyorum. Kerbela olayı her ne kadar acı ise Alevisi ile Sünnisi ile el ele, gönül gönüle vererek biz bu acıyı azaltmaya çalışıyoruz. Bugün önemli olan kardeşliğimiz, bugün önemli olan birlikteliğimizdir" dedi.

Cem evi zakiri Semih bağlama eşliğinde Duazimam ve mersiye okudu. İftar programında bulunanlar yer yer duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Dilek ve temennilerin ardından iftar programı sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber