YÖK'ten Fatih Üniversitesi'ne 'yasa tasarısı' ziyareti

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzdağ, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyarette YÖK yasa tasarısı konuşuldu.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tufan Buzpınar, kurumun yeniden yapılandırılması için yasa tasarısı taslağı hazırladıklarını ve bunu kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Öğretim elemanlarının görüşlerinin taslağa yansıması noktasında da bir dizi toplantılar yapıyoruz. Bu çerçevede işin asıl merkezinde olan üniversitelerimizin görüşlerini alarak çalışmalarımızı daha anlamlı ve geçerli hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu tasarı ile paydaşlarımızın taslak ile ilgili konuyu bilmesi ve sorunlarını dile getirmesine fırsat vermeyi amaçlıyoruz. Toplumu ilgilendiren böylesine önemli bir hususta herkesin fikirlerini alıp bunları yararlı bir biçimde harmanlayarak tasarıya son şeklini vereceğiz. Herkesin fikrinin bu tasarıya yansıması demek bu işin daha canlı ve kabul edilebilir olması demektir.?

Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin görüşlerine başvurulmasının önemli olduğunu belirterek, "Hem eğitim hem sosyal hayatımıza etki edecek önemli konularla ilgili üniversitelerin görüşlerinin alınması oldukça önemli ve demokratik bir durum. Bu anlamda biz de üniversite kadroları olarak taşın altına elimizi koymalıyız. Farklı fikir ve görüşlerin olması bu yasa taslağını daha zengin ve uzun ömürlü hale getirecektir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber