Sedefçi: Roman çocuklar bütün okullara dağıtılsın

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, aynı okulda okuyan Roman çocukların birbirlerinden olumsuz etkilendiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sedefçi, bu durumun ortadan kaldırılması için Roman çocukların, bütün okullara dağıtılmasını teklif etti.

Hamdi Sedefçi, 1.Eğitim ve Kültür Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, serhat şehrinin nüfusunun 160 bin civarında olduğunu belirtti. Bu sayının 10 binini Romanların oluşturduğunu ifade eden Sedefçi, merkezdeki Menzilahir Mahallesi'nin ise tamamen Romanlardan oluştuğunu kaydetti.

Roman çocukların diğer öğrencilerle aynı kalitede eğitim aldıklarını söylemenin pek mümkün olmadığını savunan Sedefçi, ?Menzilahir diye bir mahallem var. 2 bin tane seçmeni var. Bu mahallenin tamamı Roman'dır. Bu Romanların çocuklarının hepsi Fevzipaşa İlköğretim Okulu'na gidiyor. Okuldaki öğrencilerin tamamı Roman. Roman kardeş ve evlatlarımız birbirinden hırsızlık, küfür, gasp ve illegal işleri öğreniyor.? dedi.

Yeni göreve başlayan vali hariç, 2004 yılından bu yana Edirne'de görev yapan bütün valilere bu durumu anlattığını ifade eden Sedefçi, ?Roman çocuklar birbirinden illegal faaliyetler noktasında olumsuz hareketler öğrenmeye devam ediyorlar. Bu okula yenileri alınmasın. Çocukları il genelindeki diğer okullara dağıtarak buralarda diğer çocuklarla birlikte eğitim görsün, gitsinler ailelerini de yetiştirsinler. Maalesef bugüne kadar bir ilerleme olmadı. Sivrisinekleri temizlemek için bataklıkları kurutmak lazım. Menzilahir Mahallesi'nde üniversiteden mezun olmuş bir kişi dahi yok. Bu kaderi değiştirmek lazım.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber