Sare Davutoğlu: Konya fakire, hastaya, düşküne sahip çıkar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konya'da faaliyet gösteren engelli derneklerinin başkanlarıyla buluşarak sorunlarını dinledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davutoğlu, Konya halkının engellisine, yaşlısına, hastasına, fakirine ve fukarasına sahip çıktığını söyledi.

Konya Polisevi'nde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan ile birlikte engelli derneklerinin başkanlarına ev sahipliği yapan Sare Davutoğlu, ''Lise yıllarımdan beri sivil toplum çalışmalarının içinde olmuş biriyim. 'Bu alanda ben ne yapabilirim' diye düşündüm. Benim Konya'ya katkım ne olabilir, onu da değerlendirelim ve ortak çalışmalar yapalım istedim.'' dedi. Konya halkının engellisine, yaşlısına, hastasına, fakirine ve fukarasına sahip çıktığını kaydeden Davutoğlu, ''Bu alanda dünyada neler yapılıyor, bunları çok iyi takip etmemiz gerekiyor. Hem de güçlerimizi birleştirerek, daha verimli çalışmaların önünü açmamız lazım. Tüm çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz ama birlikte, ortak yapılan çalışmalara daha çok destek olacağız. Ortak çalışmalar birbirimizi daha yakından tanıma ve daha verimli çalışmalar yapma, hitap ettiğimiz çok özel insanlara daha fazla hizmet etme imkanı sağlayacak.'' şeklinde konuştu.

Sare Davutoğlu, engelli derneklerinin yöneticileriyle yaptığı toplantının ardından Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün annesini evinde ziyaret ederek, taziyede bulundu. Acısının büyük olduğunu söyleyen anne Sıdıka Gün, ''Gerçekten de çok gurur duydum yavrumla. Çok mu düşkündüm bilmiyorum, çok seviyordum. Lise yıllarında 'asker olacağım' derdi, girdi kazandı. 'Anne operasyona gideceğim hakkını helal et, anne alnıma yazıldıysa olur' derdi her zaman. Çok inançlı bir çocuktu.'' diye konuştu. Sare Davutoğlu, Sıdıka Gün'ü ''Allah gönlünüze genişlik versin, cennette kavuştursun. En büyük teselli o değil mi?'' sözleriyle teselli etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber