Veliler, en lezzetli aşureyi yapmak için yarıştı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Özel Gönül Koleji, '9. Geleneksel Beyşehir Aşure Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. Muharrem ayının 10. Günü olan Aşure gününde Gönül Koleji'nin konferans salonunda 70 anne evlerinde yaptıkları aşureleri jürinin beğenisine sundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyşehir Müftüsü Mustafa Tekin'in Muharrem ayının önemini belirten konuşmalarıyla başlayan program, öğrencilerin sahne gösterileri, katılımcıların aşure yeme, balon şişirme, patates soyma gibi yarışmalarıyla devam etti. Çekilişlerde dağıtılan 200 hediye yarışmaya renk kattı.

Özel Gönül Koleji Müdürü Hüseyin Açıkyörük, "Her yıl olduğu gibi bu sene de Muharrem ayının maneviyatına uygun bir etkinlik gerçekleştirdik. Aşurenin yapımında nasıl farklı malzemelerle enfes bir lezzet elde edilebiliyorsa, bizlerde farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek huzur içerisinde yaşayabiliriz. Amacımız bu etkinliklerle bir araya gelerek gönül birliğini sağlamaktır. Yarışmaya katılan bütün yarışmacılarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Farklı desen ve görüntüdeki aşureleri seçmede jüri heyeti bir hayli zorlandı. Aşurelerin görünüm, tat ve malzeme çeşitliliği ölçüt olarak kabul edildi. Yarışmaya katılan herkese teşekkür belgesi verilirken, dereceye girenler altın ve plaketle ödüllendirildi. Yarışmanın birincisi Yasemin Sünniyıldız, ikincisi Havva Aygül, üçüncüsü Şerife Suvatcı oldu. Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle yarışma sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber