Yargıç'la AKP'li vekilin VIP'te ANAP tartışması

Haber Giriş : 17 Ekim 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAP'ın 21 milletvekili ile Meclis'te grup kurduğu Perşembe günü saat 21.30'da Karadeniz kökenli AKP'li bir milletvekili ile yüksek yargı mensubu arasında Ankara Esenboğa Havaalanı VIP salonunda tartışma yaşandı

ANAP'ın 21 milletvekili ile Meclis'te grup kurduğu Perşembe günü saat 21.30'da Karadeniz kökenli AKP'li bir milletvekili ile yüksek yargı mensubu arasında Ankara Esenboğa Havaalanı VIP salonunda tartışma yaşandı. Aslında olay kutlama karşılamasıyla başladı, aşama aşama tartışmaya doğru gitti. Şöyle ki... Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis'te iftar yemeği verdiği gece "grup başkanı" sıfatıyla genel balkanlarını karşılamaya gidep ANAPlı milletvekilleri, VIP salonunda bir grup ÂKP'li milletvekili ile karşılaştı. Cuma günü Meclis'in tatü olmasından yararlanıp yurtdışına, ayrıca secim bölgeleri istanbul ve izmir'e gitmeye hazırlanan AKP'lilerin bir çoğu, ANAPlılan grup kurmaları nedeniyle kutladı ve vekiller karşılıklı espriler yaptı. Milletvekili topluluğunun olduğu salona yüksek yargıya mensup, aynı zamanda daire başkanı olan bir yargıç girdi. Vekilleri selamlayan yargıç, "Tebrik ederek hayırlı olsun, demokrasi çok seslilik adına sevindim" dedi. Bu diyalog üzerine ÂKP'li bir milletvekili, "Beyefendi sen ANÂP'ın grup kurmasına sevinemezsîn. Kimliğinizi çıkartın o zaman siyaset yapın. Bürokratlar böyle konuşamaz" dedi. O anda tüm vekiller sustu ve ortam gerildi Yargıç, AKP'li milletvekiline, "Beyefendi, siz de tek başınıza iktidar olduğunuzda sevindim, ben arkadaşımı nezaketen kutluyorum" diye sözlerini sürdürdü. Karadeniz kökenli milletvekili ise, "Hayır efendim, böyle bürokratlık olmaz" diye sözlerini sürdürdü. Ortamın elektriklenmesi üzerine sinirli milletvekilini araya giren ANAPlı ve ÂKP'li milletvekilleri yatıştırmaya çalıştı. Milletvekilleri, "Sana yakıştıramadık, tabii ki nezaket gereği bu tebrik olur" dedi. Bu sırada, ANAP''lılarla ÂKP'li vekiller sözlü sataşmaya girdi.

"Tebrik ettim"
Salonunun ayrı bir bölümde tek başına oturan yargıç ise tartışmayı oradan izledi. Uçak saati gelen yargıç, VIP salonundan çıkarken, tüm milletvekilleri ile tek tek tokalaşarak, iyi yolculuklar diledi. Son alarak, kendisine laf atan milletvekilinin yanına gelen yargıç, oturduğu yerden kalkmayan milletvekilinin elini sıktı ve "Ben sizin bu ülkeye istikrar getiren tek başına iktidarına da sevindim. Ama demokrasi açısından, çok seslilik açısından arkadaşlarımı da kutladım" dedi. Söz konusu milletvekili yargıcın bu konuşmasını sessizce dinledi ve tepki göstermedi. Yargıcın bu davranışıyla gergin ortam yumuşadı ve tartışma tatlıya bağlandı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber